Ettől az 5 lakberendezési trendtől óvnak a szakemberek
2023. november 20. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ettől az 5 lakberendezési trendtől óvnak a szakemberek

Vannak kevésbe praktikus divatirányzatok, amelyek első pillantásra jó ötletnek tűnnek, de később csak a baj van velük. Íme, 5 népszerű divatirányzat, amelyet érdemes alaposan átgondolni, mert nem túl praktikus.

Ajtó minden szobára

Nincs feltétlenül szükség arra, hogy az összes helyiségen legyen ajtó. Az ajtók mutatós részei lehetnek a lakásnak ugyan, de optikailag összeszűkíti a teret. Ha egy adott térben túl sok az ajtó, úgy fogod érezni, hogy egy apró lyukban élsz, ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy mindenhova feltétlenül szükséges-e.

ajtok.jpg

Krétafal

A dolgozószobában, konyhában vagy akár a gyerekszobában is gyakran látni táblafestékkel lefestett falat, amire krétával lehet írni, majd könnyedén letörölni. Sajnos szinte átfesthetetlen ez a fajta festék, és a későbbiekben nehéz lesz elfedni, ha megunjuk és más színt szeretnénk.

kretefal.jpg

Hosszú szőrű szőnyeg

A hosszú szőrű, bolyhos szőnyegek gyorsan magukba szívják a port, és sokkal többször kell takarítani őket, mint az átlagos szőnyegeket. A gyakori porszívózástól és sikálástól pedig lelapulnak és összetapadnak a bolyhok, nem mutatnak jól.

kremszonyeg.jpg

Üvegasztal

Elit hatású, elegáns és divatos is az üveglapos asztal, de gondolj csak bele: van kedved minden nap üvegtisztító spray-vel átmosni? Pedig vagy a mindennapos tisztítás, vagy az ujjlenyomatok, illetve az üvegfelületen nagyon könnyen megragadó por győz. Ráadásul az üvegasztalok, ha túl magas hőmérsékletű dolog kerül rájuk, eltörhetnek és ezer darabra törhetnek.

uvegasztal.jpg

Mosogató az ablak mellett

Gyakori jelenség a konyha berendezésekor, hogy a mosogató az ablak alá vagy mellé kerül, azonban a szakemberek szerint ez nem a legjobb ötlet, mert a vízcseppek állandóan felcsapódnak az ablakra, és folyton takarítani kell.

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj kérdéseiddel a szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szaktanácsot kérek

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9118231709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása