Kisebbnek látszódik a konyha, ha így rendezed be
2023. október 16. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Kisebbnek látszódik a konyha, ha így rendezed be

Mindenki tágas, fényes konyhára vágyik, csakhogy néhány hiba épp ellentétes hatást válthat ki. Érdemes tudni, mire figyelj, hogy ne tűnjön úgy, mintha túl szűkös lenne a konyhád.

Zsúfolt a konyhapult

Rengeteg helyet el tudnak venni a konyhai gépek, szakácskönyvek a munkafelületből. Akár pár eszköz is el tudja venni a pult nagy részét, emellett pedig a konyhai összképet rendkívül zsúfolttá teszik. 

Csak azokat az eszközöket hagyd a pulton, amiket napi szinten használsz, például a kávéfőzőt, a többit pedig tárold a szekrényben. Így felszabadítod a konyhai pult nagy részét és máris tágasabbnak tűnik a konyha!

Vagyis ha a pulton rendetlenség uralkodik, még a nagy konyha is zsúfolt benyomást fog kelteni. Tarts rendet, így a főzés is könnyebb lesz. 

mapei-konyha1.jpg

Túl sok / nagy a bútor a konyha méretéhez képest

Kis terekben tökéletes választás az üvegajtós konyhaszekrény. Különösen az ablakhoz közeli falakon érdemesebb nyitott megoldásokat használni, hogy tükrözzék a természetes fényt. 

A konyha kialakításakor az egyik cél mindig, hogy minél több tárolóhelyet teremts. Viszont könnyen túlzásba lehet esni. A túl sok falra szerelt szekrény elnehezíti a helyiséget, bezárja a teret, optikailag kicsinyíti a konyhát. Érdemes a zárt elemek egy részét nyitott vagy üvegajtós polcokra cserélni.

mapei-konyha3.jpg

Nem használod ki a természetes fényt

Ablakokat nem egyszerű egy már meglevő helyiségbe beépíteni. Viszont azzal, hogy a sötét függönyt lecseréled, máris óriási változást fogsz tapasztalni. 

A természetes fény a legjobb barátod a tágas terek kialakításában, hiszen szellősebbnek láttatja a szobákat. 

A legszerencsésebb helyzet akkor van, ha rendelkezel egy nagy ablak a konyhában. Ebben az esetben az ablak előtti teret mindenképp hagyd szabadon, sőt ha nem muszáj, függönyt se akassz ide. Természetes fény hiányában szereld fel különböző fényforrásokkal a konyhádat, válassz világos színű dekorációt, konyhabútort és falakat.

mapei-konyha4.jpg

Ha kedvet kaptál egy nagyobb felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szakmai kérdésem van

 (Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2718209279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása