Konyhafelújítás előtt: 5 hasznos tipp
2024. február 14. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Konyhafelújítás előtt: 5 hasznos tipp

A konyha nagyon sok otthonban központi helyiség, ahol sok időt töltünk a családunkkal vagy akár a barátainkkal, vendégeinkkel, főleg, ha amerikai konyhánk van.

Ezért nem csoda, hogy a lakberendezésben egyre nagyobb hangsúlyt kap ennek a helyiségnek az enteriőrje. De mik azok a dolgok, melyeket egy nagy felújítás előtt ajánlott számba venni? Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb pontokat, amelyeket érdemes felújítás előtt átgondolnod.

Érdemes olyan megoldásokban gondolkodni, melyek hosszú távon kifizetődőek. Egy jól kivitelezett konyha sokat tud dobni egy lakás értékén is.

Ahhoz, hogy maximalizálni tudd a konyhafelújítás után született helyiség előnyeit, mindig a klasszikus irányzatokhoz nyúlj. Az aktuális trendek csábítóak tudnak ugyan lenni, de inkább azt javasoljuk, hogy a szolidabb megoldásokat válaszd, ha időtállót szeretnél alkotni.

konyhafelujitas1.jpg

FESD A FALAKAT INSPIRÁLÓ SZÍNNEL

A falszín lesz a konyhád fűszere. A megfelelő szín nemcsak a teret varázsolja élettel telivé és hívogató hellyé, de olyan eszköz is, amivel alacsony költségen tudsz nagy változást elérni. Nem kell hozzá sok minden, és egy szabad hétvége, amikor saját magad is feldobhatod a kívánt falszínt. Választhatod a tradicionális, „minden fehér” konyhát, vagy légy bátor, és kreálj egy fekete helyiséget.

KVARC MUNKALAP

Létezik már fa, fém, márvány munkalap, de a szakértők úgy tartják, hogy a legidőtállóbb választás a kvarc. Ez az ásványi köveknek és a gyantának a hibrid keveréke, és leginkább a kőre hasonlít, de annál sokkal strapabíróbb. Ez az anyag kissé drága, ezért mindenképpen kalkuláld bele a tervezett büdzsébe.

konyhafelujitas2.jpg

MUTATÓS CSAPTELEP ÉS MOSOGATÓTÁLCA

Válassz olyan mosogatótálcát és csaptelepet, melyekről úgy gondolod, hogy kényelmesen fogja szolgálni a ténykedésedet a konyhában. Ne csak praktikus legyen, az is fontos, hogy dizájnos és mutatós darabot válasszunk. Talán így még a mosogatás is könnyebben fog menni.

FŐSZEREPBEN A FÉNYEK

A konyhai lámpák fontossága sokszor feledésbe merül, de te ne kövesd el ezt a hibát. Nemcsak funkciója lesz egy szép lámpaburának, hanem díszítő elemként is használhatod, A legjobb, ha nagyméretűt és világos színűt választasz.

konyhafelujitas3.jpg

FRISSÍTSD FEL A KONYHABÚTORT

Ha éppen nincs rá kereted, de szeretnél új színt vinni a konyhába, akkor mindenképpen a konyhabútor renoválást vedd a lista élére. A frissítés lehet egy konyhaszekrény festés vagy a fogantyúk cseréje. Gondold át, hogy a szekrény állapota alapján szorul-e teljes cserére, vagy elegendő-e egy kis ráncfelvarrás.

Ha kedvet kaptál egy nagyobb felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6918301261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása