Több fényt szeretnél az otthonodba? Íme, 3+1 alig ismert trükk
2024. január 10. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Több fényt szeretnél az otthonodba? Íme, 3+1 alig ismert trükk

Nehéz szellős, fényes hatást elérni, ha pici az otthonod. Szerencsére a profi lakberendezőknek van 3+1 kevésbé ismert trükkje, ami garantáltan a segítségedre lesz ebben.

#1 Kontrasztos színek

Az ellentétes színek a megfelelő arányban alkalmazva hatásosan varázsolják tágasabbá vagy világosabbá a teret.  A klasszikus fekete-fehér kominációval nem lőhetsz mellé, de kipróbálhatod a bézs és a tengerészkék vagy éppen a citromsárga és a sötétbarna párosítást. A kontraszt mindig a világos alapszínen alapuljon, ehhez válassz néhány felületet, bútordarabot vagy kiegészítőt, melyek drámaian sötét árnyalata tökéletes balanszban lesz a domináns tónussal. 

mapei-tippek.PNG

#2 Magasfényű festék a plafonra

A magas fényű festék – csakúgy, mint egy tükör – visszaveri a fényt, ezáltal tágasabb és világosabb hatású lesz a tér. Ezt a festéktípus akár sötét szín esetében is hozza a tőle elvárt hatást, így nem muszáj fehérre festeni a plafont.

mapei-tippek2.PNG

#3 Világos színű és légies anyagú függöny

Bár egy jól megválasztott sötét függöny nagyon elegánsan mutat, ha világos otthont szeretnél, jobb, ha a minimumra törekszel. A függönyök teljes mellőzése általában nem megoldás, mert az ablak textíliája nélkül sokkal ridegebb lesz a szoba. A klasszikus függönyök helyett válassz világos színű, szinte áttetsző anyagokat, melyek csak az otthonosság érzetét biztosítják, de a fény útját nem állják el. Ha fényes felületű függönyt választasz, akkor még világosabb lesz az összhatás.

mapei-tippek3.PNG

#4 Legyen a fény a középpontba

Fontos a szoba berendezése is, hogy mi hova kerül. A szoba berendezésekor vedd figyelembe a természetes fényt, és úgy rendezd el a bútorokat, hogy ne állják el annak útját. Emellett a szoba fókuszpontját is a fényforrás közelében alakítsd ki, hiszen a fénynek háttal még egy sokablakos szoba is sötét érzetet kelt.

Ha kedvet kaptál egy nagyobb felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4718278615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása