3 tipp, amellyel gyorsan szebbé varázsolhatod az otthon
2024. április 16. írta: Minden, ami lakásfelújítás

3 tipp, amellyel gyorsan szebbé varázsolhatod az otthon

A lakberendezésnek vannak alapszabályai, amiket betartva egy igazán jó alapot garantáltan megteremthetünk az otthonunkban. Ezekből mutatunk most hármat.

#1 Legyen szabad a mozgás

 

Hagyd a bútoraidat lélegezni. Tartózkodj attól, hogy telezsúfolod a szobát bútorokkal. Ahhoz, hogy kényelmesen lehessen mozogni, közlekedni a helyiségben, muszáj megfelelő távolságot hagyni az egyes elemek között. Ezért inkább legyen kevesebb, de igényesebb bútor egy-egy helyiségben.

modern-domestic-room-with-elegant-home-interior-design-generative-ai.jpg

 

#2 A falszín kiválasztását megkönnyíti a berendezés

 

A fal színét válaszd ki utoljára. Meglepő tipp lehet elsőre, de gondoljunk csak bele: manapság már ezernyi szín közül választhatunk, ha szeretnénk át- vagy kifesteni otthonunkat. Viszont azt, hogy milyen árnyalat és tónus passzol a legjobban a bútorokhoz, a szövetekhez, a szőnyeghez vagy a képekhez, akkor tudjuk csak eldönteni, ha ezek túlnyomó többségét beszereztük már. Ne kapkodjuk tehát el a színválasztást.

modern-living-room-style.jpg

 

#3 A képek elhelyezésénél is lehet hibázni

 

A festményeket, fotókat megfelelő magasságra akaszd. Sokan elrontják ezek kihelyezését, gyakori hiba, hogy túl magasan van egy kép. A nagy belmagasság miatt ugyanis hajlamosak vagyunk magasabbra verni a szeget a falba, mint kellene, pedig nem a fal teljes magasságát kell figyelembe venni. A galériákból ismerhető a főszabály: a művészeti alkotások helye szemmagasságban van, de ez érvényes a képekre is. Érdemes úgy kiszámítani a képek helyét, hogy azok közepe egy átlagos magasságú ember szemmagasságában legyen.

interior-design-with-photoframes-couch.jpg

 

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha a kivitelezéssel kapcsolatosan szakmai kérdéseid vannak, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6718348769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása