Ezek a legajánlottabb színek a lakberendezésben: így használd hatékonyan az árnyalatokat
2023. augusztus 09. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezek a legajánlottabb színek a lakberendezésben: így használd hatékonyan az árnyalatokat

Bizonyos színek különböző hangulatokat és érzelmeket idéznek elő, és a megfelelő árnyalatok kiválasztásával nyugtató és pihentető légkört teremthetünk a terekben. Nézzük, hogyan használhatjuk a színeket hatékonyan a lakberendezésben.

A színválasztáskor érdemes figyelembe venni, hogy ne terheljük meg a tereket túl sok színnel, és törekedjünk egy, a lakás egészére jellemző, egységes hangulat megteremtésére. 

Szürke

A szürke sokoldalú szín, mely nyugodt és kifinomult hangulatot teremthet a térben. Gyakran használják semleges alapként, mert jól párosítható más színekkel. A szürke világos árnyalatai lágy és elegáns hatást keltenek, míg a sötétebb árnyalatokkal erőteljes és kontrasztos dekorációt hozhatunk létre. 

Használjuk a szürkét alapszínként a falakhoz vagy nagyobb bútordarabokhoz. Kombináljuk más nyugtató színekkel, például kékkel vagy zölddel egy pihentető színpaletta érdekében.

mapei-szurke.jpg

Rózsaszín

A rózsaszín nyugtató és pihentető hatást kelthet a térben. A rózsaszín visszafogott, világos, poros, szürkés árnyalataival lágy, békés és kifinomult hangulatot hozhatunk létre egy enteriőrben, használhatjuk falak díszítésére, de ágyneműk, kisebb bútorok és kiegészítők révén is beépíthetjük a dekorációba.

mapei-rozsaszin.jpg

Kék

A kék színt gyakran társítják a nyugalommal, a derűvel és a relaxációval. Hálószobák és fürdőszobák esetében népszerű választás, mert elősegíti a pihentető hangulatot és a béke érzését. A kék világosabb árnyalatai, például a pasztell vagy égszínkék nyugtató hatást kelthetnek, míg a sötétebb kék árnyalatok drámaibb és kifinomultabb hangulatot teremthetnek. 

Használhatjuk a kéket fő színként a falakon, a kárpitokon vagy a függönyökön. A nyugtató hatás fokozásához építsünk be kiegészítő színeket, például fehéret vagy krémszínt.

mapei-kek.jpg

Bézs

A bézs meleg és nyugodt szín, mely otthonos környezetet teremt. Jól működik nappalikban vagy olyan helyiségekben, ahol szeretnénk kikapcsolódni. Használjunk bézst a falakhoz, bútorokhoz, szőnyegekhez – a vizuális érdekesség érdekében kombináljuk különböző textúrákkal és mintákkal.

mapei-bezs.jpg

Zöld

A zöld frissítő és ugyanakkor nyugodt szín, melyet általában a természethez társítunk. Remek színválasztás otthonunk bármely helyiségébe, mert az egyensúly és a harmónia érzetét kelti. 

A zsálya- vagy mentazöld és a zöld világos árnyalatai nyugtató hatást keltenek, így különösen alkalmasak minden olyan helyiség díszítéséhez, melyben pihenni szeretnénk. A zöldet növényekkel, falakkal, bútorokkal és kiegészítőkkel is beépíthetjük az enteriőrökbe.

mapei-zold.jpg

Lila és levendula

A lilát gyakran társítják a luxussal, a kreativitással és a spiritualitással. Nagyszerű színválasztás hálószobákba és meditációs terekbe, mert elősegíti a relaxációt és a nyugalmat. 

A lila világos árnyalatai lágy és álmodozó hatást teremtenek, míg a sötétebb árnyalatok drámaibb és látványosabb megjelenést visznek a helyiségbe. Párosítsuk semleges árnyalatokkal, például szürkével vagy bézzsel a kiegyensúlyozott összhatás érdekében.

mapei-levendula.jpg

Ha kedvet kaptál a felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Kérdezek a szaktanácsadótól

 (Forrás) 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7618164104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása