3 egyszerű tipp, amivel egy kicsi konyha jól használhatóvá válik
2024. június 18. írta: Minden, ami lakásfelújítás

3 egyszerű tipp, amivel egy kicsi konyha jól használhatóvá válik

Egy keskeny konyha esetén sem kell kétségbe esnünk, hiszen azt is be lehet úgy rendezni, hogy végül élmény legyen benne főzni. Ehhez mutatunk pár ötletet.

konyhai_tippek.jpgEgy keskeny konyha berendezése számos kihívást jelenthet, főként a korlátozott tér miatt. A szűk helyiség nehezíti a funkcionális elrendezést, mivel a szükséges konyhai eszközök és berendezések elhelyezése közben meg kell őrizni a mozgásteret is. 

A konyhaszigetek vagy nagy étkezőasztalok elhelyezése eleve kizárt, így alternatív megoldásokat kell találni. Általánosságban elmondható, hogy a tárolóhelyek optimalizálása kiemelten fontos, de a megfelelő világítás is kihívást jelenthet, mert a keskeny terek gyakran kevés természetes fényt kapnak, így gondos tervezést igényelnek a világítási pontok elhelyezése, hogy a konyha világos és barátságos maradjon. 

A keskeny konyha berendezése nagy odafigyelést és tervezést igényel, hogy a tér maximálisan kihasználható és esztétikailag is kellemes legyen. Ehhez mutatunk most 3 tippet.

#1 – Szekrények mélysége

Egy keskeny konyha berendezésének nehézségei már a bejáratnál kezdődnek, hiszen az ajtóhoz sok esetben nem lehet szekrényt tenni, ami miatt azonban nagyon sok tárolási helyet veszítünk. Annak érdekében, hogy ne legyen túl nagy ez a vesztesség, tegyünk az ajtóhoz keskeny szekrényeket, melyekbe például beférnek a bögrék, fűszerek. Vagy, ha lehetőség van rá, iktassuk ki az ajtót, ha nem zavaró a hiánya a mindennapokban.

#2 – Szekrénysor

Egy keskeny, szűk konyhában nem nagyon tudunk variálni a bútorok elhelyezésével, hiszen sok esetben csak a két szemközti falra lehet szekrényeket tenni. Akinek elegendő, hogy csak az egyik oldalon legyen egy nagy munkaterület, akkor a másik falra be lehet tenni egy szekrénysort, amibe bárminek helyet tudunk szorítani.

#3 – Fogantyúk mellőzése

Ha már mentél neki fogantyúnak, akkor pontosan tudod, hogy milyen fájdalmas lehet. Egy keskeny konyhában ennek pedig nagy a rizikója, ezért érdemes inkább nyomásra nyíló szekrényajtókat választani, vagy olyanokat, amelyekbe be van mélyesztve a fogantyú.

Ha kedvet kaptál egy nagyobb felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5618400053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása