4 álomszerű konyhai ötlet, amit sokan megbánnak később
2024. október 08. írta: Minden, ami lakásfelújítás

4 álomszerű konyhai ötlet, amit sokan megbánnak később

Több olyan lakberendezési ötlet is létezik, ami jól mutat a magazinokban vagy a fotókon, a valóságban azonban egyáltalán nem váltja be a hozzá fűzött reményeket – leginkább azért, mert a dizájn a funkció rovására megy, így a hétköznapokban rengeteg bosszúságot jelent. Lássunk 4 ilyen tippet.

alomotthon.jpg

Csempézett konyhapult

Az álomkonyha megtervezésekor érdemes elgondolkodnod azon is, hogyan fogod tisztán tartani azt. Hiába tűnik varázslatosnak a csempézett konyhapult a képeken, a fuga tisztítása óriási kihívást jelenthet, amivel akár már néhány hét után meggyűlhet a bajod. Ha mégis emellett döntesz, mindenképpen olyan epoxi fugázót érdemes használni a kivitelezéskor, mint például a Kerapoxy Easy Design, mert azt sokkal könnyebb tisztán tartani.

Természetes kő konyhapult

A természetes kő csodálatos lakberendezési megoldásokat tesz lehetővé a konyhában és a fürdőszobában is. De hiába tűnik a fényűző konyhák szinte elmaradhatatlan kellékének a természetes kőből készült pult, olyan sérülékeny anyagról van szó, amin akár egyetlen vendégség vagy egy gyermekes család egy napja is maradandó nyomokat hagyhat. Az olaj-, kávé- vagy borfoltok elszíneződést okozhatnak, hacsak nem törlöd fel őket azonnal. És akkor a repedésekre és töredezésekre való hajlam kockázatairól még nem is beszéltünk.

Beépített konyhagépek

A beépített hűtőszekrény, sütő vagy főzőlap remek megoldás lehet, ám manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kisebb konyhai gépek beépítése is, ami azonban utólag nem biztos, hogy jó választásnak bizonyul. A beépített kávégépek vagy mikrohullámú sütők hátránya, hogy a javításuk vagy cseréjük sokkal nehézkesebb, mint a nem beépített társaiké.

Hulladéktömörítő

A hulladéktömörítő gép lényege, hogy a szemét térfogatának csökkentésével segít gazdaságosabbá tenni a háztartásban keletkező hulladék kezelését. Ha azonban nem ipari mennyiségű étel készítéséről van szó, akkor talán több a hátránya, mint az előnye. Viszonylag sok helyet foglal, és a legtöbben azon kapják magukat, hogy hiába van ott, nem használják, mert a hagyományos szemétgyűjtés egyszerűbb és praktikusabb.

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj kérdéseiddel a szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7218488383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása