2024 új őrülete a te konyhádat is megváltoztathatja
2024. február 28. írta: Minden, ami lakásfelújítás

2024 új őrülete a te konyhádat is megváltoztathatja

A sötét konyhák trendje egyre nagyobb teret hódít a modern otthonokban. Ez a stílusváltás számos okra vezethető vissza, és számos előnnyel járhat. Most kiderül, hogy miért lesz meghatározó a közeljövőben.

A sötét konyhák trendje 2024-ben egyfajta modern luxust képvisel. Megfelelő tervezéssel és kialakítással az ilyen típusú főzőterek a funkcionalitást és az esztétikát is tökéletesen ötvözhetik.

#1 Elegáns terek kialakítása

Az első és talán leginkább szembetűnő ok a sötét színek eleganciája és drámai hatása. A fekete, a sötétkék, a sötétzöld és a sötétbarna színek rendkívül stílusosak és modernek, így kiválóan illenek a kortárs otthonokba. Az ilyen tónusokkal kialakított konyhák szinte luxus hangulatot árasztanak.

konyha2_2.jpg

#2 Figyelj, hogy ne nyomd össze a teret

Amikor sötét konyhát tervezel, néhány fontos szempontot érdemes figyelembe venned. Az egyik ilyen tényező az, hogy a sötét színek optikailag kisebbnek mutatják a teret. Tehát, ha a konyha kicsi, érdemes megfontolnod, hogy csak egy falat festesz sötétre, míg a bútorokhoz és a padlóhoz világosabb tónusokat használsz.

konyha3_1.jpg

#3 Kontrasztos helyiségek

A sötét színek játéka is kiemelkedő szerepet játszik a konyha dizájnjában. Például a világos falakkal vagy konyhai gépekkel alkotott kontraszt segít elkerülni, hogy a konyha túl sötét és komor hatású legyen. A megfelelő egyensúly megtalálása segít abban, hogy a sötét konyhák kellemes és vonzó látványt nyújtsanak.

konyha4_1.jpg

#4 Fontos az elég fény

A természetes fény kiemelése is kulcsfontosságú a sötét konyhák esetében. Az ilyen színek jobban mutatnak, ha elegendő napfény éri a teret. Amennyiben ez nem megvalósítható, érdemes megfelelő mesterséges világítást alkalmaznod a sötétebb részek kiemelésére.

konyha1_2.jpg

#5 Kevesebb takarítás

Még egy érv a sötét konyhák mellett, hogy diszkrétebbek és kevésbé hajlamosak a szennyeződésre és a kopásra, mint a világosabb színűek. Az ilyen konyhák könnyebben tisztán tarthatók, és kevésbé észrevehetők a felületeiken a kisebb foltok és karcok, amelyek idővel bizony elkerülhetetlenek.

Ha kedvet kaptál egy nagyobb felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon.

 

Szaktanácsot kérek

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr918308631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása