6 ötletes praktika, hogy még több helye legyen a fürdőszobában
2018. október 17. írta: Minden, ami lakásfelújítás

6 ötletes praktika, hogy még több helye legyen a fürdőszobában

Mire jó a csodás fürdőszoba, ha nincs hol tárolni a tisztálkodási szereket? A fürdőszobai tároláshoz az is hozzátartozik, hogy mindig kéznél legyen a tusfürdő, szappan, sampon, borotva, a kellő időben, de közben rendetlenség se legyen a fürdőszobában. Megnéztük, milyen praktikák vannak a tárolásra, felújítás előtt és után.

Felújítás előtt

Ha a zuhanyzóban kevés a hely, de most még nem tervezi a felújítást, az átmeneti tárolási megoldások jöhetnek szóba.

Tapadókorongos tárolók

shower_storage_1.jpg

Ezek általában fémkosarak, fémtartók, amelyek tapadókoronggal rögzíthetők a zuhany falához. Ezeket egyszerű a helyükre feltenni és viszonylag olcsó megoldások. Hátránya, hogy még a legerősebb tapadókorong is csúszkálni kezd egy idő után, főleg vizes környezetben.

Zuhanyrúdra akasztható tároló

shower_storage_2.jpg

Sokan szeretik ezt a megoldást, hiszen könnyű a helyére illeszteni. Több polca és kosara elegendő helyet kínál a fürdőszobai termékeknek. Egy dologra kell az ilyen tárolóknál figyelni, ez pedig az egyensúly. Ha egy súlyosabb flakont veszünk le a polcról, a tároló megdőlhet, ezért érdemes olyan típust venni, ami tapadókorongokkal is rendelkezik, így erősebben tud az eredeti helyén maradni a tároló.

Átmeneti sarokpolc

shower_storage_3.jpg

Ezt a megoldást a mennyezet és a zuhany padlója közé kell illeszteni. Kicsit nehezebb a felszerelése, általában egy rugós mechanizmus segítségével lehet a falak közé rögzíteni. Rengeteg helyet kínál, főleg családoknak jöhet jól ez a megoldás.

Felújítás után

Ha a fürdőszoba felújítását tervezi, érdemes a beépített tárolási megoldások közül választani. Ezek szépen illenek a fürdőszoba egységéhez és teljesen a lakók igényeire szabhatók.

Süllyesztett polcok

shower_storage_4.jpg

Ez az egyik legnépszerűbb megoldás a fürdőszobai tárolásra. Mivel a falba süllyesztett polcokról van szó, nem foglalnak helyet, és ha más színű csempéket választunk ide, még a fürdőszoba is izgalmas összképet kap. A kivitelezés előtt alaposan át kell gondolni és meg kell tervezni a részleteket, a kivitelezésnél pedig figyelni kell arra, hogy a víz ne ülepedhessen le a polcokban.

Sarokpolcok

shower_storage_5.jpg

Ezek a beépített, háromszög alakú polcok szintén népszerűek. Egymás fölé többet is el lehet helyezni a felújításnál, például a család minden tagjának egyet. Hátránya lehet, hogy a falból kiállva ezek a polcok helyet foglalnak el, ha kicsi a zuhanyzó, ezt figyelembe kell vennünk, mielőtt emellett döntenénk.

Zuhanyülések, zuhanypadok

shower_storage_6.jpg

Ezek nemcsak ülőhelyet biztosítanak a zuhanyzóban, hanem tárolásra is használhatjuk a felületüket. Általában nagyobb területű zuhanyfülkékbe ajánlott zuhanyülést vagy zuhanypadot tervezni, hiszen sok helyet foglalnak el.

A devinebath.com cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1414293501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2018.11.08. 08:22:51

A falba süllyesztés nagyon jó dolog, de a kifele lejtésre oda kell figyelni, meg a hibátlan folyékony szigetelés felkenésre.

Ugyanekkor megfelelő dekor világítások is megoldhatók
süti beállítások módosítása