5 felújítási hiba, amitől penészes lehet a fürdőszoba
2024. február 07. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 felújítási hiba, amitől penészes lehet a fürdőszoba

Egy szépen felújított fürdőszoba rengeteg örömöt hozhat a mindennapokban – kivéve akkor, ha felüti a fejét a penész. Nézzük, milyen hibák okozhatják ezt a kellemetlenséget.

#1 A vízszigetelés hiánya

A fal és a csempe között elhelyezett vízszigetelés rengeteget segíthet abban, hogy megakadályozza a falak nedvesedését, és ezáltal a penészesedést. 

felujitasi-hiba1.jpg

#2 A padlófűtés elvetése

A padlófűtés kialakítása befektetést jelent, ami viszont nemcsak a hatékonyság révén térül meg, hanem azért is, mert a rendkívül hamar felszáradó nedvesség megakadályozza a páratartalom növekedését. Így akár évekkel kitolható a következő felújítás esedékessége, tehát hosszú távon még spórolhatsz is vele.

#3 Egyszerű falfesték a penészgátló helyett

A penészgátló falfestékek segítenek az undok penészfoltok távoltartásában. Természetesen akkor a leghatékonyabbak, ha nincs olyan vízszigetelési vagy szellőztetési probléma, ami jócskán megnehezítené a dolgukat. Ilyen festék például a Silancolor Pittura, vagy a Dursilite Igea, amelyek légáteresztő, vízlepergető, és penészálló tulajdonsággal rendelkeznek.

#4 Kicsi és zajos szellőztető

A szellőztető berendezés kiválasztásakor mindenképpen vedd figyelembe, hogy mennyi levegőt képes áramoltatni egységnyi idő alatt, mennyi a teljesítménye, a fordulatszáma és a zajszintje. Ezek a paraméterek segítenek abban, hogy kellően hatékony, ugyanakkor ne túl zajos ventilátort válassz. Páratartalom-érzékelős változatok is léteznek, amelyek maguktól bekapcsolnak, amikor szükséges.

felujitasi-hiba2.jpg

#5 Túl kicsi törölközőszárító

A törölközőszárító nagyon hasznos, és még a penészmentes fürdőszobához is hozzájárul. De nem elég, ha van: megfelelő méretűnek is kell lennie! Fontos, hogy a család minden tagjának teljesen meg tudjon száradni a törölközője, méghozzá viszonylag rövid idő alatt. Egy-egy nedves darab ugyanis jelentősen megnövelheti a helyiség páratartalmát, ami kedvez a penészgombák elszaporodásának.

Ha kedvet kaptál a felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4818300381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása