6 tipp az ideális konyhaburkolathoz
2022. november 17. írta: Minden, ami lakásfelújítás

6 tipp az ideális konyhaburkolathoz

Van-e bármilyen speciális elvárás a konyha csempéjét illetően? Mivel érdemes burkolnunk a konyhapadlót? Milyen az ideális konyhaburkolat? Lássuk a szakemberek válaszait!

A konyhába nincs semmilyen extra dologra szükség a hidegburkolatokat illetően. Természetesen jó minőségű, magas kopásállóságú burkolatokban gondolkodjunk, azonban nem létezik olyan burkolat, amely kizárólag konyhába való. Azonban van néhány szempont, amit érdemes figyelembe vennünk, ha a konyha burkolásához keressük az ideális burkolatot.

empty-modern-room-with-furniture.jpg

A magasabb kopásállóság 

Míg a fürdőszobát többnyire papuccsal vagy mezítláb járjuk, addig a konyhában gyakran megfordulunk utcai cipővel, illetve itt helyezzük el a nehéz bevásárlókosarat, ásványvizes flakonokat, meghúzzuk a székek lábait... Ezért a konyhába jóval nagyobb kopásállóságú padlóburkolatra van szükség.

Törésveszély ellen 

Fontos, hogy a konyhába ne válasszunk például vörösagyagból készült lapokat, mert ezek jóval porózusabbak, mint a fehéragyag vagy a gres – ezért, ha ráesik egy-egy nehezebb tárgy, akkor jóval nagyobb lesz a törésveszély is.

pastry-ingredients-homemade-cakes-bread-empty-kitchen-modern-dining-room-equipped-with-utensils-ready-cooking-with-wheat-flour-glass-bowl-fresh.jpg

Könnyen tisztítható

A konyhában nagyon lényeges szempont, hogy könnyen lehessen tisztítani a burkolatot. A fényes felületeket könnyebb tisztítani. 

Csúszásmentes padló

A konyhakővel szemben elvárás a csúszásmentesség, melyet leginkább a kicsit érdesebb, recésebb felületű padlólapokkal érhetünk el. Ezeken jóval kevésbé csúszunk el, még ha vizes is a felülete. A manapság divatos és igen népszerű fahatású padlólapok például remek alternatívát nyújtanak, nem mellesleg még szépek is, egységbe hozzák a közösségi terek enteriőrjét.

steel-faucet-kitchen-interior.jpg

Segédanyagok

Lényegesek még a megfelelő segédanyagok: a ragasztók, fugázók, illetve a szigetelő- és egyéb kötőanyagok. Ezen ne spóroljunk a burkolásnál, hiszen sokszor ezen áll vagy bukik, hogyan milyen hosszú életű lesz a gyönyörű, magas minőségű és kopásállóságú csempe vagy padlólap.

Érdemes például olyan, könnyen tisztítható fugát választani, mint a Kerapoxy Easy Design, hogy évek múlva is szép, új hatású, és ne kopott legyen a fuga. 

Összhatás

Ha kicsi a konyha alapterülete, akkor légiesebb hatást érhetünk el a világos, fényes tónusokkal és még egy remek tipp: ha tökéletes összhatásra törekszünk, akkor a csempe színét, árnyalatát ne a járólaphoz igazítsunk, hanem a bútor színéhez. 

A járólapot inkább a munkapult árnyalatához érdemes igazítani – hiszen a függőleges a függőlegessel, míg a vízszintes a vízszintes felülettel együtt látva adja meg a végső színharmóniát.

Ha szeretnél további tanácsokat kapni az otthonod felújításával kapcsolatban, kérd szaktanácsadóink segítségét a honlapunkon

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9017948994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása