Kis lakás bámulatos felújítása helytakarékos megoldásokkal
2024. január 22. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Kis lakás bámulatos felújítása helytakarékos megoldásokkal

Egy pici, mindössze 22 négyzetméteres lakás kényelmes és stílusos kialakítását vehetjük most szemügyre.

pici_lakas_remek_felujitasa_helytakarekos_megoldasokkal_kenyelmes_eletter_22m2_02.jpg

Ahhoz, hogy minden szükséges elférjen, egy kanapéval ellátott szekrényágy rendszert használtak, a bútorok pedig egyedi készítésűek, így tökéletesen illeszkednek a térbe. Lássuk a végeredményt!

A tervező világos színpalettát választott, ami tágasabb hatást eredményez a kis lakásban – ugyanakkor számos érdekes tervezési technikát alkalmazott, melyek egyéni jelleget kölcsönöznek a berendezésnek. Ilyen például az egy méter átmérőjű csillár. Elvonja a hangsúlyt a szoba méretéről és magára vonja a figyelmet.

pici_lakas_remek_felujitasa_helytakarekos_megoldasokkal_kenyelmes_eletter_22m2_15.jpg

A mennyezeti szegély hasonlóan figyelemelterelő eszköz. Kontrasztosan sötétebb színűre van festve – ez nemcsak dekoratív, hanem funkcionális megoldás is. A párkány elrejti a feszített mennyezet és a fal közötti illesztést, ami megölné az egész dizájnt. 

Az egyedi tervezés és gyártás különösen fontos a kis terű lakásoknál, ahol minden centimétert ki kell használni, hogy a lehető legfunkcionálisabbá tegyük. Minimalizálták a konyhabútor felső elemeinek számát, hogy vizuálisan könnyebbnek tűnjön. A hűtőszekrényt nem is találjuk meg itt azonnal, mert a másik fal mentén helyezkedik el, logikus folytatásaként az előszobai tárolórendszernek, és csak a színében tűnik ki.

pici_lakas_remek_felujitasa_helytakarekos_megoldasokkal_kenyelmes_eletter_22m2_12-750x1000.jpg

A lakás legérdekesebb bútordarabja a többfunkciós elem – nappal elegáns kanapé, éjszaka teljes értékű alvóhely kényelmes matraccal, éjszakai világítással, polcokkal, aljzatokkal és vezeték nélküli telefontöltőkkel. 

Egy ilyen multifunkciós bútor használata a kis stúdiólakásokban szinte az egyetlen helyes megoldás, mivel kényelmetlen egy kanapén aludni. Egy teljes értékű ágy pedig szinte az egész helyet elfoglalja. Mindenképpen van értelme egy nagyobb összeget befektetni a saját kényelmünk érdekében.

pici_lakas_remek_felujitasa_helytakarekos_megoldasokkal_kenyelmes_eletter_22m2_01-750x563.jpg

A tárolórendszert nagy, tágas szekrények, valamint a mennyezet alatt felszerelt felső elemek adják. Nemcsak ruháknak, hanem porszívónak, felmosónak és háztartási vegyszereknek is van hely.

A fürdőszobában jók voltak az alapok, csak a mosdó csaptelepet, a zuhanypanelt és a WC-fedelet cserélték le. A tervező fekete elemeket vezetett be a dekorációba, hogy letisztult és kontrasztos legyen, illetve fatextúrát, hogy melegséget és otthonosságot is sugározzon a dizájn. A zuhanyfülkében és mosógép fölé polcokat szereltek az elektromos törölközőmelegítő mellé, a mosdóhoz egy faszekrényt választottak. 

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj kérdéseiddel a szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr818280963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása