4 szabály, amit konyhafelújításnál érdemes betartani
2024. március 23. írta: Minden, ami lakásfelújítás

4 szabály, amit konyhafelújításnál érdemes betartani

Szeretnéd új színbe öltöztetni az otthonod egyik legfontosabb helyiségét, a konyhát? Van 4 szabály, amelyek betartásával biztos, hogy évek múltán is elégedett leszel a végeredménnyel!

#1 Legyen világos elképzelésed, mielőtt belevágsz

Kézzelfogható koncepció nélkül nemcsak az anyagok beszerzése és a kivitelezés válik nehézkessé, de akár időben is elcsúszhat az egész projekt, ami jelentős feszültségforrás lehet a család számára.

Remek kiindulópont, ha már tudod, milyen színekben és anyagokban gondolkodsz, illetve milyen tárolási megoldásokat szeretnél. Ha bizonytalan vagy, keress fel egy lakberendezőt, mert sokkal költséghatékonyabb, mintha a felújítás kellős közepén derülne fény valamilyen előre nem látott problémára.

konyha12.jpg

#2 Nyitott vagy zárt tárolók?

Alapvetően meghatározza a konyhád hangulatát, hogy nyitott vagy zárt tárolókat szeretnél. Általában a kettő kombinációja jelent tökéletes megoldást – csak az a kérdés, hogy milyen arányban. Egyáltalán nem kötelező például felső konyhaszekrénynek lennie, ha nem szeretnéd, akár nyitott polcok is sorakozhatnak a pult fölött. Mindez egyéni mérlegelés tárgyát képezi, ahol a saját konyhahasználati szokásaidat érdemes szem előtt tartanod.

#3 Gondold át, hová teszed a konyhai gépeket

Egy konyhában a szükséges berendezések megfelelő elhelyezése jelenti a siker egyik kulcsát. Találd ki, hová szeretnéd tenni a hűtőt, a sütőt, a tűzhelyet, illetve hol tárolnád a konyhai kisgépeket úgy, hogy mégiscsak kéznél legyenek. A gépek és a tartozékaik ugyanis eleve olyan sok helyet foglalnak el, hogy önmagukban kitölthetik a tárolásra szánt teret. A polcos szekrények megtervezésénél tehát ne csak a konyhai hozzávalókkal és az edényekkel számolj, hanem gyakorlatilag mindennel, ami a konyhádban most megtalálható.

konyha11.jpg

#4 Legyen éléskamra

Bármekkora is a konyhád, mindenképpen célszerű kialakítani benne egy éléskamrát. Elsősorban az alapterület határozza meg, hogy ez egy szekrényt vagy egy egész kis helyiséget jelent-e. A lényeg, hogy praktikus polcokon gondosan elrendezve kaphassanak helyet azok az élelmiszerek, amiket száraz, hűvös helyen érdemes tárolni, illetve azok a gépek és tartozékok, amelyeket kevesebbszer használsz.

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha a kivitelezéssel kapcsolatosan szakmai kérdéseid vannak, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon 

 

Szaktanácsot kérek

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8218322105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása