Kis lakásba könnyen megvalósítható ötletek – így lesz praktikus az otthonod
2024. március 31. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Kis lakásba könnyen megvalósítható ötletek – így lesz praktikus az otthonod

Kis lakásba ötletek – ebből sosem lehet túl sok. Íme, a legjobb tippek és trükkök, amelyeket a lakberendezők is előszeretettel használnak.

BERENDEZÉSI ÉS DEKORÁCIÓS TIPPEK

 

Galéria vagy galéria ágy

Ha a kis lakás átlagon felüli belmagassággal rendelkezik, az kiváló lehetőséget biztosít egy galéria építésére. Kialakíthatunk a fenti szintre egy olvasó- vagy dolgozósarkot, vagy akár csak egy alvórészt. Ha nem szeretnél a galérián aludni vagy időt tölteni, akkor használd a plusz felületet tárolásra.

kep04_2.PNG

 

Többfunkciós bútorok

Nem kell lemondani a trendi otthonról a tárolók kialakítása miatt, ha a mutatós bútorok maguk a tárolók. Rengeteg ülőke, puff, pad, kanapé vagy asztal van, amiről kívülről meg se lehet mondani, hogy praktikus tároló is egyben.

kep05_1.PNG

 

Térelválasztók kihasználása

A térelválasztók felületet adnak további dekorálásra. Vagy választhatjuk magát a térelválasztót is látványos elemekből, mint például fadeszkákból, de használhatunk rajta kőburkolatot, tapétát, festményeket – gyakorlatilag akármit.

kep03_2.PNG

 

Függöny

Használhatunk függönyt is térelválasztónak, hiszen olcsó, könnyen megvalósítható megoldás. Dolgozórész vagy alvósarok lekerítésére is alkalmas, ráadásul kifejezetten ízléses eredményt lehet vele elérni.

kep07.PNG

TÁROLÁSI TRÜKKÖK

 Padlótól a plafonig

Kis lakásban érdemes a padlótól a plafonig kihasználni a helyet. A tárolószekrények fölé tegyünk polcokat is, vagy készít(tes)sünk beépített szekrényt, ami maximálisan kihasználja a helyet.

kep01_2.PNG

 

Az ajtó kihasználása

A konyha, a fürdőszoba, a spájz és a hálószoba ajtaja is lehetőséget kínál tárolásra. Akasztós tárolók segítségével láthatatlan módon tárolhatunk szinte bármit. Fali papucstárolót is feltehetünk az ajtóra, és a zsebeibe pakolhatjuk az apróbb tárgyakat.

kep06.PNG

 

Feliratozott tárolók

Feliratozzuk a dobozokat, ládákat, hogy mindennek legyen külön helye. Ha mégis kevés a hely, akkor muszáj két-három kategóriát is ugyanabban a tároló eszközben tartani. A káosz elkerülése érdekében használhatunk elválasztókat. 

kep02_2.PNG

 

Ha kedvet kaptál a felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr518348663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása