8 tipp, hogyan nyerjen extra polcnyi tárolóhelyet
2018. augusztus 08. írta: Minden, ami lakásfelújítás

8 tipp, hogyan nyerjen extra polcnyi tárolóhelyet

Főleg kisebb otthonokban okoz folyamatos gondot, hogy hova pakoljunk. És ha szekrényeknek már nincs elegendő hely, polcokat még mindig fel lehet szerelni. Van néhány szokatlan megoldás, amivel megsokszorozható a tárolóhelyek mennyisége, ebből mutatunk most nyolcat. Ön mennyit használ ki ezekből az üres terekből?

Az ajtó fölött 

Ha az ajtó a sarokban van, máris rengeteg helyet talált: fölötte! A sarokpolcnak az a nagy előnye, hogy olyan nagyobb dolgokat is oda tud pakolni, amik egy hagyományos polcon nem férnének el. De ha nem a sarokban van az ajtó, akkor is kihasználhatja a fölötte lévő teret, ahogy az a képen is látható.

A kanapé fölött 

A nappaliban a kanapé fölött csodásan mutathat pár kép a polcon, de könyvet, dísztárgyat is tehet ide. Egyre figyeljen: legyen elég magasan a polc, nehogy beverje a fejét.

A fűtőtest fölött 

A fűtőtest télen igen hasznos, viszont elveszi a helyet a bútoroktól. Okos megoldás, ha polcot tesz fölé, így egy kis pakolóhelyet máris visszaszerzett. 

Az előszobafal mentén

A képen látható megoldással rengeteg helyet nyer és az előszoba sem lesz zsúfolt. Az előszobfalon végigfutó polc felszerelésénél csak arra ügyeljen, hogy elég magasan legyen. Ez az ötlet a legkeskenyebb előszobában is működik.

A tévé fölött 

Ha a tévé fölé fúr fel polcokat, biztos lehet benne, hogy egy amúgy üres falat tett izgalmasabbá, színesebbé.

Az íróasztal fölött

Ez talán túl nyilvánvaló, hiszen egy dolgozóasztal körül sokszor kellenek a könyvek, kéznél kell lennie a különféle munkaeszközöknek is. Azért ne a képen látható módon tegyük a polcra a könyveket, gerinccel befelé, mert nem túl praktikus, ha gyorsan meg szeretnénk találni valamit.

Az ágy fölött

A hálószobában sem árt az extra pakolóhely, az ágy fölötti rész tálcán kínálja magát.

A konyhaszekrény fölött

Ha nem a plafonig ér a konyhaszekrény, érdemes megfontolni, hogy polcokat tesz a szekrény fölé, ide kerülhetnek azok a konyhai eszközök, amiket nagyon ritkán használ csak.

(Az apartmenttherapy.com cikke nyomán, képek is onnan.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7514122533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása