5 remek ötlet, ha ablak nélküli fürdőszobát rendezel be
2024. április 02. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 remek ötlet, ha ablak nélküli fürdőszobát rendezel be

Attól még lehet sikkes és otthonos egy fürdőszoba, hogy nem jut természetes fény a helyiségbe, mert nincs ablaka. Érdemes a következő tippeket megfogadnod!

#1 Varázsold ékszerdobozzá

Mély kék, zöld, lila vagy akár fekete árnyalatokkal, érdekes anyagokkal és egy kis csillogással színpadias hangulatot adhatsz bármilyen ablaktalan helyiségnek. A fürdőszobának különösen jól áll az extravagáns légkör, a luxus érzetét keltheti.

gettyimages-1170285971-768x768.jpg

 

#2 Vidd be a természetet

Kis fényigényű szobanövényekkel, természetes anyagokkal és mintákkal könnyedén otthonossá teheted az ablaktalan fürdőszobádat. A pozsgások például remekül érzik magukat ilyen helyeken is, ráadásul jólesik a szemnek a nyugalmat sugárzó látványuk.

#3 Használd ki a tükröket

Egy szép, nagy tükör nemcsak a bőr- és hajápolásban lehet hű társad, hanem a tér tágításában és a fényforrás megkettőzésében is. Stratégiailag megfelelően elhelyezett darabokkal mesésen tágassá és fényárban úszóvá varázsolhatod a fürdőszobát.

15-szilikonozs-952x714.jpg

 

#4 Helyezz el több fényforrást

Jó, ha nem csupán egyetlen fényforrást tervezel egy ablaktalan fürdőszobába, hanem rögtön legalább két-háromfélét – vagy a méretétől függően akár többet is. Mennyezeti és falilámpák megfelelő kombinációjával könnyedén bevilágíthatod a teret. Fontos, hogy a fürdőkádnál vagy zuhanyzónál és a mosdónál is jól láss. 

#5 Legyenek fényes felületek

A tükröződő, fényes vagy csillogó felületek gyönyörűen megsokszorozzák a fényt egy ablaktalan fürdőszobában. Bár a matt finis is elképesztően letisztult és divatos, sajnos elnyeli a fényt, így nem érdemes ablak nélküli helyiségben kísérletezni vele.

gettyimages-1408638651-768x513.jpg

 

A tanácsok után kedvet kaptál a felújításhoz? Ha a kivitelezéssel kapcsolatosan szakmai kérdéseid vannak, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2118348697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása