Kicsi a lakás? Íme, 4 hangulatjavító lakberendezési tipp 
2024. április 21. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Kicsi a lakás? Íme, 4 hangulatjavító lakberendezési tipp 

Lássuk, milyen elemekre és megoldásokra érdemes hangsúlyt fektetni, ha nincs sok területünk és helyünk otthon, de mégis szeretnénk meghitt hangulatot teremteni magunk köré.

 

Törekedj a maximális természetes fényre

 

Nincs jobb hangulatjavító a természetes fénynél. Persze a lakás fekvése, illetve az ablakok mérete és elhelyezkedése igencsak árnyalhatja a képet. Érdemes olyan függönyt választani, ami minél inkább átengedi a fényt, és ajánlott lemondani a drasztikus sötétítésről is. Földszinti vagy alagsori lakás esetén előfordulhat, hogy mindenképpen mesterséges fényforrással kell pótolni a természetes fény hiányát – erre szerencsére ma már remek megoldások léteznek. Ilyenkor jó ötlet arra figyelni, hogy ne csak egyetlen fényforrás álljon a rendelkezésünkre, és lehetőleg mindenhova jusson a mesterséges fényből, ne legyenek sötét területek.

gettyimages-1307234281-1110x558.jpg

Válaszd a kedvenc színeidet

 

Rögtön jobb kedvre derülsz, ha olyan színek vesznek körül, amiket szeretsz és jó érzéseket keltenek benned. Számos tipp létezik arra vonatkozóan, hogyan lehet optikailag tágítani a teret – például világos, könnyed színekkel. Ugyanakkor ennél fontosabb szempont lehet, hogy a kedvenc színeid vegyenek körül. Mindenekelőtt tehát a saját stílusodhoz és preferenciádhoz igazodj, elvégre a személyes teredről van szó.

Válaszd a kicsit

 

Kisebb alapterületű lakás esetén érdemes „kicsiben” gondolkodni a legjobb eredmények eléréséhez. Ez annyit tesz a gyakorlatban, hogy egy néhány centivel kisebb mosdó, több kisebb fali kép vagy három helyett egy kétszemélyes kanapé máris sokat jelent, hiszen kevesebbet foglal el a térből, vagyis optikailag tágítja azt. A legújabb trendek szerint a lakás kisebb mivoltát nem leplezni kell, hanem inkább kiemelni az adottságait.

gettyimages-1436780610-768x512.jpg

Ne felejtkezz el a gyakori szelektálásról

 

Általános szabály, hogy amit egy éve nem vettél elő, azt nyugodtan elhelyezheted egy külső tárolóban, vagy akár új gazdát is kereshetsz neki. Minél kisebb a lakás, annál gyakrabban kell szelektálnod a holmjaid között. Szabadulj meg mindentől, amit előreláthatólag már nem nagyon fogsz használni. A lomtalanítás legnagyobb előnye, hogy azonnal nagyobb és tisztább térnek örülhetsz, ami máris jobb kedvre derít.

Kedvet kaptál egy felújításhoz? Ha elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj kérdéseiddel a szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szaktanácsot kérek

 

(Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6518348777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása