Elképesztő otthonok: apró ötletek az Ön lakásába is
2020. november 23. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Elképesztő otthonok: apró ötletek az Ön lakásába is

Sokszor előfordul, hogy egy szobába lépve semmin sem időzik el a tekintetünk, mert nincs semmi jellegzetes benne. Ennek oka, hogy a lakók nem fordítottak kellő figyelmet a látványelem létrehozására, vagy csak egyszerűen rosszul rendezték el az amúgy jó ízléssel összeválogatott lakberendezési elemeket. Nézze meg friss szemmel az otthona helyiségeit, és 5 egyszerű ötlettel alakítson ki olyan tereket, amelyek egyszerre ejtenek ámulatba és teremtenek jó hangulatot.

  • Alkalmazzon minden trükköt, amit csak lehet

Ha egy szoba kialakítása építészetileg, formailag jellegtelen, használjon sokféle trükköt egyszerre. Ahogy az első képen látható, jó ötlet például egy nagy lámpa elhelyezése, amely a szoba bizonyos részére irányítja a figyelmet, továbbá egy hangsúlyos fal a háttérben dekortapétával, amely egyszerre tágítja a teret és észreveteti a távolabbi dolgokat is. Egy fehér asztal és székek erős kontrasztban lehetnek a körülöttük lévő bútorokkal, ez a megoldás ráadásul a szoba alacsonyabb részeit világosítja és lent tartja a fókuszt – ez ideális az alacsony belmagasságú helységekben és olyan szobákban, ahol intim hangulatot szeretnénk. 

  • Építsen álburkolatot

Kicsi és dobozszerű helyiségekben tegye érdekessé a falat valamilyen álburkolattal, és alakítsa ki így a fókuszpontot. A burkolat lehet falpanel, faburkolat, mdf lapok vagy valamilyen formázott minta, a lényeg az, hogy érdekessé tegyen valamit az amúgy érdektelen szobában. Ha egy falat burkol, akkor válassza azt, amelyik a leginkább számít, mint például a második képen a szép kád mögötti fal.

  • Hangsúlyozzon ki egy választott falat

Egy rossz adottságokkal rendelkező unalmas szobában rajtunk múlik, hogy valamivel feldobjuk a látványt. A legolcsóbb módszer a falfestés. A harmadik képen az ebédlőbútor szett mindjárt látványossá vált azzal, hogy egy csíkosra festett fal előtt helyezték el.

  • Legyen bátor és használjon mintákat

A minták mindig feldobják a jellegtelen helyiségeket, és érdekessé teszik azt. A mintás elem lehet akár egy nagyszerű függöny, egy látványos kanapé vagy egy mintás tapéta / dekortapéta. Még egy kis helyiségben is választhatunk nagy mintás tapétát, csak arra vigyázzunk, hogy a szoba többi részét egyszerűen és ritkásan dekoráljuk. Fontos, hogy a megfelelő falat válasszuk, nem árt kísérletezni a tapéta végleges felragasztása előtt, és odapróbálni a szóba jöhető falak elé.

  • Állítsa ki a látványos tárgyait

Ha fel szeretné dobni az unalmasnak vélt helyiséget, vagy ki akarja emelni a szoba egy eldugott szegletét, kreáljon egy feltűnő helyet az érdekes tárgyaiból. Három különböző magasságú dolog az ideális, ahogy az az ötödik képen is látható: a szék, a lámpa és az asztalon kialakított váza kompozíció alkotnak harmonikus egységet.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2016291210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása