5 örökzöld lakberendezési tipp, hogy sokáig szép legyen a fürdőszoba
2024. február 19. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 örökzöld lakberendezési tipp, hogy sokáig szép legyen a fürdőszoba

A fürdőszoba megtervezése és berendezése nagy körültekintést igényel. Következzen néhány örökzöld ötlet, amellyel olyan fürdőszobát alakíthatsz ki, ami soha nem megy ki a divatból.

#1 Forma és funkció egyensúlya

Egy fürdőszobában érdemes arra törekedni, hogy a forma és a funkció makulátlan egyensúlyára épüljön benne minden. Ha szereted a szokatlan formákat, akkor is fontos, hogy ez semmiképpen ne menjen a funkció rovására. Ez természetesen fordítva is igaz: nem kell lemondanod a szép formákról, csupán mindenből megtalálni a mindkét szempontból megfelelő darabot.

furdoszoba-felujitas.jpg

#2 Klasszikus anyagok elegáns alap gyanánt

Az időtlen berendezés egyik kulcsa a felületek és a pult gondos kitalálása. A márvány például remekül mutat fa vagy fahatású padlóval, illetve szép kövezettel is. Ezek az elemek időtálló eleganciát kölcsönöznek az enteriőrnek. Az egyszerű, letisztult körvonalú szaniterek tökéles egyensúlyt alkothatnak egy márványpulttal vagy -padlóval.

#3 Natúr színpaletta

Hacsak nincs meg előre az álomszíned vagy -palettád, célszerű olyan natúr színek közül válogatnod, mint a fehér, a világosszürke vagy a barna fás árnyalatai. Ezek – akár egy-két merészebb kiegészítővel együtt – valóban kortalan és megunhatatlan stílust adnak a fürdőszobának.

#4 A kedvenc színed

Igaz, hogy a letisztult vonalak és a natúr színek örökérvényű, biztos megoldást jelentenek, de ezért nem kell lemondanod a kedvenc színedről sem! Nyugodtan megjelenhet kisebb felületeken, kiegészítőkön: a burkolatok részleteiben, esetleg a fugában, a falakon, a szanitereken, a bútorokon… Bárhol visszaköszönhet ez az árnyalat. 

#5 Gondolkodj legalább 5 évre előre!

Ha megtetszik valami – legyen szó fürdőkádról, mosdóról, csaptelepről, tükörről, világítótestről vagy függönyről –, tedd fel magadnak a kérdést, hogy vajon 5 év múlva is ugyanilyen lelkesedéssel tudsz-e majd ránézni. Így kiküszöbölheted, hogy fellángolásszerű döntés vezéreljen, és egy múló divat jegyében rendezd be a fürdőszobádat.

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha a kivitelezéssel kapcsolatosan szakmai kérdéseid vannak, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8018301263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása