8 megfizethető és gyors lakberendezési trükk, amellyel megújul az otthona akár már a hétvégén
2021. szeptember 23. írta: Minden, ami lakásfelújítás

8 megfizethető és gyors lakberendezési trükk, amellyel megújul az otthona akár már a hétvégén

Kicsit megunta már az otthona stílusát, a bútorok színét, elrendezését? Nem kell ahhoz sok pénz és idő, hogy egy szobát magazinokat meghazudtoló stílusban rendezzen be. Jöjjön 8 lakberendezési tipp, amit akár már a hétvégén ki is próbálhat.

Néha a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb ötletek hatalmasat tudnak dobni a meglévő helyiségek hangulatán. Elég akár egy vödör festék vagy egyetlen egy lámpa is!

Frissítse fel a fal színét 

A legkézenfekvőbb megoldás egy helyiség frissítésére az átfestés! Az évek során a fal réseibe beleül a por, ami egy fehér fal esetében szürkés árnyalatra váltást jelent. A maszatos gyerekkéz sem a legnagyobb barátja a világos színeknek, de a kapcsolók környékét a felnőttek keze is bekoszolhatja. Így a legkézenfekvőbb megoldás, ha vesz egy vödör festéket és átfesti a helyiséget. Vannak olyan nagyszerű megoldások is, amikor egy új, meghökkentő szín bevetésével például csak egy fal, vagy egy kiszögelés átfestésével teszi lenyűgözőbbé a korábban kicsit egyhangú szobát.

Használjon tükröt

Kicsi a helység? A lakberendezők megunhatatlan trükkje a tükör bevetése! Egy szűk közlekedő tágasabbá válhat. Egy beépített szekrénnyel terhelt szoba teret kaphat. Egy fürdő világosabbá válik, egy gardróbhelyiség funkciója kibővül, hisz ha az ajtaját tükörrel egészíti ki, öltözködés közben végre egyből látja magát, és nem kell az előszoba tükörig rohangálni.

Adjon neki funkciót

Egy otthon akkor válik igazán otthonná, ha az a kényelmünket szolgálja, és olyan részleteket rejt magában, melytől igazán a sajátunknak érezzük a teret. Vannak a lakásban olyan részek, amiket holttereknek hívunk. Nem tudunk velük igazán mit kezdeni. Pont rányílik a teraszajtó, kicsi ahhoz, hogy egy nagyobb bútort tegyünk oda, és csak talán ülve férnék ott el. Akkor alakítsunk ki ott egy olvasókuckót! Egy állólámpa, egy mini dohányzóasztal, virággal a tetején, egy tengerifű kosár és egy karosszék, és máris kész a funkcionális sarok.

Cserélje le a fogantyút

Hangulatváltást tervez a hálóban? Húzza át a díszpárnák huzatát, frissítse fel a függönyt az új stílus jegyében, ha belefér, cserélje le a szőnyeget, és ki ne hagyja a kis komódot se. A fogantyúk lecserélésével tovább erősítheti a kiválasztott stílust.

Fesse át…már megint?

Igen, de most ne a falat, hanem a kopott konyhabútort fesse át, de ha nem a kopottsága a probléma, hanem a színe, akkor azért kezdjen bele a változtatásba. Egy kicsi konyha méretén optikailag egy világos, fehér konyhabútor nagyot tud dobni. De ha élénkíteni szeretné, akkor a legújabb trendek szerint válassza a zöldet. 

Több fényt

Egy ablak mérete adott, nem tud változtatni rajta, viszont a benti fény mennyiségét mesterséges úton növelni lehetséges. Több kisebb fényforrás, vagy egy jól megválasztott búra új lendületet és hangulatot tud adni a szobának.

Luxusérzet a függöny segítségével

A függöny, ha a mennyezettől a padlóig ér, hozzájárul a tér magasságának vizuális növeléséhez. Persze ez a trükk akkor érvényesül a legjobban, ha van kellő tér a szobában. Az elegáns megjelenéshez nem kell méregdrága drapériákat választani. Válasszon könnyű, áttetsző szöveteket a természetes fény mennyiségének növelése érdekében. 

Merész kiegészítők

A kiegészítők kiválasztásánál válasszon olyanokat, amik kiemelkednek a többi közül, és nem olvadnak bele a térbe. A kiegészítő legyen különleges méretében, korában vagy színében, de harmonizáljon a belső enteriőrrel. Mik lehetnek ezek a kiegészítők? Egy szép díszdoboz, egy régiség, egy lámpa vagy éppen a frissen vágott virágok a dohányzóasztalon.

Szeretne egy nagyobb otthonfelújítást, de kérdései vannak a kivitelezést illetően? Kérdezze szakembereinket »»

Ha pedig igénybe szeretné venni az otthonfelújítás támogatást, kattintson ide az online segítségért: https://www.mapei.com/hu/hu/otthonfelujitas-tamogatas

Az evamagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7516661872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása