Ezek a zseniális megoldások mentik meg a konyhában folyamatosan helyhiánnyal küzdő magyar családokat
2021. október 04. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezek a zseniális megoldások mentik meg a konyhában folyamatosan helyhiánnyal küzdő magyar családokat

Túl kicsi a konyha ahhoz, hogy minden, amit szeretne, elférjen benne? Mutatunk pár egészen elképesztő trükköt, amellyel a mindennél egy kicsivel több is elfér ezentúl a konyhában.

A finom ízekért rajongók sok időt töltenek a konyhában. A legtöbb magyar lakásban azonban a konyha az egyik legapróbb helyiség. Márpedig, ha szeretünk főzni, akkor érdemes a konyhánkat praktikusan berendezni.

Lőn világosság!

Vannak konyhák – ez főleg az amerikai konyhás lakásokban figyelhető meg –, amelyekben nincsenek ablakok. Azonban a főzéshez, a hozzá kapcsolódó pozitív hangulathoz elengedhetetlen, hogy a konyhánk világos legyen. Jöjjön néhány módszer, amellyel világosabbá tehetjük a konyhánkat:

  • Legtöbben a teraszokon használnak a karácsonyi izzókhoz hasonló fényköteleket. Egy ablak nélküli konyhában a fő lámpa mellett ezzel a trükkel egészen fényessé varázsolhatjuk a konyhánkat.

  • Színezzük ki a konyhát! Ha konyháról van szó, akkor a fehér és a barna a két leggyakoribb szín; főleg, ha szekrényekről van szó. Pedig a sárga, zöld, világoskék színek használata, keverése barátságosabbá, melegebbé és világosabbá is változtathatja a konyhánkat.

5e3d237643843c76007c7b137151b1e3.jpg

  • Festmények a falon. Sokat dobhat egy konyhán, ha néhány színes képpel, vagy rengeteg családi fotóval dekoráljuk ki az üres falakat. Ettől otthonosabbá válik a konyha. 

Szortírozzunk!

Ha pici a konyhánk, akkor mindent, ami nem odavaló, gyűjtsünk össze, és tegyük át a padlásra, az előszobai szekrénybe, bárhová, csak ne az apró konyhába. 

Próbáljuk meg a pultot arra használni, amire való: ételek készítésére. Ami eltehető, azt tegyük el egy fiókba vagy szekrénybe. A turmixgép, a citromfacsaró, a poharak, mind-mind mehetnek a fiókba, a szekrényekbe, a fűszerek pedig egy falra szerelhető polcra. 

e476d70d3a91cae5a7174c704d7b8cf9.jpg

Egyszerűsítsünk!

Egészen elképesztő számot kapnánk, ha egyszer megszámolnánk, hányszor nyitunk ki feleslegesen egy-egy szekrényajtót, vagy húzunk ki fiókokat, csak azért mert keresünk egy-egy konyhai eszközt. Ez az időrabló és idegesítő keresgélés elkerülhető, ha üvegajtós szekrényekbe pakolunk. Persze így elvész a színes szekrények okozta varázs, de hát valamit valamiért. 

27d04bcc5b78d7d2b1c764f8c0e563f9.jpg

Az apró csodák teszik varázslatos hellyé az apró konyhákat

Cserélje ki a csaptelepet egy lengőnyakú csaptelepre, hiszen azzal megkönnyítheti a saját dolgát. A padlóra tegyünk egy hosszú, nagy munkabírású futószőnyeget, az ugyanis remekül megnyújtja a teret. Ha szeretjük a zenét, akkor a konyhának legyen egy állandó hangszórója, hogy a telefonunkról egyetlen klikkel elindíthassuk kedvenc zenénket.

small-kitchen-2-720x882.jpg

Egy konyhában fantasztikus ételek, ízek születnek nap mint nap. Ha Önnek sem mindegy, milyen hangulatban készülnek el csodás fogásai, akkor fogadja meg tippjeink egyikét-másikát. 

Forrás

Ha konyhája felújításához kiváló segédanyagokat keres, akkor látogasson el a magyar otthonfelújítók egyik kedvenc oldalára, ahol pontos árajánlatot kaphat terveihez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2916661898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása