Kicsi fürdőt kell berendeznie? Itt a 7 alapszabály hozzá!
2021. október 07. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Kicsi fürdőt kell berendeznie? Itt a 7 alapszabály hozzá!

Egy kicsi fürdőből semmilyen módon nem varázsolhatunk nagyot. Ahogy az is tény, hogy ha minden szükséges elemet szeretnénk elhelyezni benne, akkor nagy mozgásterünk nem marad. Viszont méretétől függetlenül is lehet élhető, praktikus és szép is egyben, ha betartjuk a 7 alapszabályt.

  1. Használjuk a teret minden irányban

A kicsi fürdőkben előny, ha a plafonig építünk szekrényt, illetve ha a mosdókagyló alatti területre polcokat, mosdószekrényt teszünk.

  1. Egy szín több, mint kettő

Mivel kicsik a helyiségek, használjunk világos színeket. A sötét tónusok nagyon összenyomnák a teret, és nem lesz olyan pihentető a fürdőben töltött idő.

  1. Vegyük észre a helyet

Használjunk ki minden lehetőséget a tárolásra. Egy 10 cm-es peremen remekül tárolhatók a fürdőszoba nélkülözhetetlen kellékei, mint a sampon vagy a tusfürdő. Polc helyett válasszuk a falfülkét, amely belesimul a falba, külön polc a méreteivel így nem foglalja a kevéske helyet.

  1. Fényt neki

Áldás, ha a fürdőszoba kaphat egy ablakot, ez segít elviselhetőbbé tenni a kis négyzetméterszámot, a fény ugyanis tágítja a teret. Ha nincs ilyen szerencsénk, játsszunk a fényekkel! Szüksége lesz egy központi fényforrásra, de a tükör fölé vagy mellé is kell majd világítótest, aminek hatása nagyméretű tükrök segítségével duplikálhatók. Utóbbi ráadásul a térhatást is növeli. Keresse a keret nélküli tükröket akár nagy méretben is, mert ez minimalista hatást eredményez, és nem csen el a térből.

  1. Kádat okosan

Ha nem tud lemondani a kádról, válasszon kisméretű, aszimmetrikus darabot. Ha kádbarátként néha zuhanyozna is, keresse azokat a kicsike kádakat, amelyekre zuhanyfal építhető. Érdemes zuhanyfalból átlátszót választani, mert az szellősen hagyja a teret. Ha azonban eleve a zuhany barátja, nincs miről beszélni, ez esetben nem is akkora gond a kisméretű fürdőszoba.

  1. Egymásra velük

Ha a fürdőben kell elhelyeznie a mosógépet és a szárítógépet is, bátran pakolja őket egymásra. Nem csak praktikus, de roppant jól is mutat.

  1. Kicsiben a középút a jobb

Sokan javasolják a kis fürdőkbe a kis osztású burkolatokat, de nem ez a legjobb megoldás. A sok kicsi lap rengeteg fugacsíkot is jelent egyben, ami szűkíti a teret. A nagyméretű burkolatok kis térben nem adják ki a nekik tulajdonított térnövelő hatást. Jó ötlet ezért a közepes méretű csempék és padlólapok használata. Padlólapoknál ez 30×30 és 40×40 cm közötti méretet jelent, falicsempéknél 20×20, 25×40, 20×50-eseket.

Ha belevágna egy fürdőfelújításba vagy egy nagyobb otthonfelújításba, de kérdései vannak a kivitelezést illetően, kérdezze szaktanácsadóinkat honlapunkon.

Ha pedig igénybe szeretné venni az otthonfelújítás támogatást, de tanácsra lenne szüksége, kattintson ide az online segítségért

(Az otthonokesmegoldasok.hu cikke nyomán, képek is onnan.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4616690190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása