8 takarékos tipp és teljesen megújul az otthonod
2022. március 24. írta: Minden, ami lakásfelújítás

8 takarékos tipp és teljesen megújul az otthonod

Nem kell nyerni a lottón vagy hónapokat tölteni a felújítással ahhoz, hogy otthonunk új fényben pompázzon. Ezekkel a költséghatékony, apró megoldásokkal sokat tehetsz egy nagyobb változásért.

Időnként mindannyiunk otthonára ráfér a ráncfelvarrás. Nézzük át, milyen olcsó és gyors megoldásokkal varázsolhatunk új hangulatot a lakásban. Elég hozzá némi kreativitás és kézügyesség! 

1. A legegyszerűbb: újrarendezés

c16_3.jpg

Néha elég csak újrarendezni a szobát. Ki mondta, hogy a költözéskor kitalált helyen kell maradnia a fotelnek? Az ágy is kerülhet a szoba másik végébe. Találjuk meg régi, szeretett bútoraink új helyét.

2. Saját galéria a nappaliban

c15_3.jpg

Engedjük szabadjára a bennünk élő művészt, készítsük el, fessük meg mi magunk nappalink új ékét. Ma már számos felnőtteknek szóló workshopon vehetünk részt, ahol még az egyébként kevéssé ügyes kezűek is sikerélménnyel és egyedi alkotásokkal térhetnek haza. És nem csak a felnőtteké a lehetőség: a bekeretezett gyerekrajzokból „nyitott” galéria is jól mutat – nem csak a gyerekszobában. Minél több a kép, annál otthonosabb a helyiség!

3. Növények minden mennyiségben

c17_2.jpg

Nem csak szépek, de támogatják az egészségünket, gondoskodnak otthonunk levegőjének tisztaságáról, javítják a hangulatunkat: jöhetnek a szobanövények minden mennyiségben. Akinél kevés a hely, a falra is fellógathatja őket helyes kis kaspókban. 

4. Új polcok

c13_4.jpg

Ha nincs túl sok hely a lakásban, egy aprócska polc remek megoldás, nem foglal sok helyet, mégis meghatározza a szoba hangulatát. Az ezen elhelyezett könyvek, növények, aprócska dísztárgyak jól mutatnak. Sőt megfelelő díszítéssel, kiegészítőkkel évszakonként váltogathatjuk a szoba hangulatát. 

5. A titok a kiegészítőkben rejlik

c18_1.jpg

Nem kell új kanapé: elég egy új, puha pléd, néhány különleges díszpárna. A kiegészítőket szintén évszakonként váltogathatjuk, tavasszal jöhetnek a lágyabb árnyalatok, virágos minták, télen pedig a világos színek, erős, mély bordó, zöld, barna darabokkal kiegészítve.

6. Újragondolt felületek

c11_5.jpg

Nem feltétlenül a legdrágább mintájú csempét vagy különleges szekrényt kell megvásárolni ahhoz, hogy szobánk berendezése különleges legyen. Számos ízléses matrica közül választhatunk, ha felújítanánk a burkolatot, a lépcsőt, vagy akár a komód ajtajait, így egyedi lesz a bútorunk.

Hasonlóan frissen hat a komódon, szekrényajtón lecserélt gomb is, főleg, ha valamilyen különleges, egyedi darabot találunk – így olcsóbban megússzuk, mintha teljesen új bútort vennénk.

7. Új életet kap a bútor

c14_6.jpg

Csak azért, mert picit kopott, mert lóg az ajtaja, vagy mert lepattant a sarka, még nem kell feltétlenül kidobni. Régi bútorainkba új életet lehelhetünk egy kis csiszolással, festéssel, kárpitozással. A nagyobb munkákhoz kérjük szakember segítségét, de az apróbb változtatásokat – például a festést – mi magunk is megcsinálhatjuk.

8. Ami másnak kacat…

c12_6.jpg

Ha igazán egyedi, különleges bútorra vágyunk, irány az ócskapiac! Igazi kincsekre bukkanhatunk itt, csak némi fantázia, kézügyesség és elhivatottság kell, hogy a régi kacatból menő, új bútor, kiegészítő szülessen. (Ez esetben is hasznos, ha szakember segítségét kérjük a felújításhoz.) Az sem baj, ha például a talált szék nem passzol a többihez: a konyhában kifejezetten jól nézhet ki, ha a bútorok nem egy széria részei, a különböző stílusok egymás mellett új életet nyerhetnek.

Ha mégis belevágnál egy felújításba, viszont lenne előtte szakmai kérdésed, keresd fel bátran szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9817367642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása