Most már látszik: ez a 2 uralkodó trend a lakberendezésben idén
2022. június 16. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Most már látszik: ez a 2 uralkodó trend a lakberendezésben idén

Szemléletváltás figyelhető meg a lakberendezésben. Az év trendjeit három szempont alakítja: a természet utáni vágyakozás, a pozitív gondolatok és a személyes tér megteremtése. Az új irányzatok az anyagokban és a stílusirányzatokban hozzák a legnagyob

Természetes anyagok

A környezettudatos gondolkodásnak köszönhetően a hosszú élettartamú bútorok és kiegészítők jöttek a divatba. Rengeteg gyönyörű, időtálló és az egészségre nem ártalmas anyag közül válogathatunk – fa, kő, kerámia, fém, len, gyapjú, pamut, stb. Ezek közelsége, látványa nyugtatóan hat az emberre. Rendeljünk mellé szelíd bézseket, törtfehéreket és zöld árnyalatokat.

laskasas-e1644579591131.jpg

A márvány különösen kedvelt idén. Konyhapultok, szigetek, hátfalak, faldekorációk és kisebb-nagyobb asztallapok formájában költözik be a lakásokba, a legváltozatosabb színekben. A szürke erezetű fehér márvány mellett sokan választanak extra árnyalatokat: kékes, zöldes vagy erős, színes erezetű fajtákat. Ha némi luxust szeretnénk csempészni otthonunkba, egy elegáns kőbútor remek megoldás.

A nagy visszatérő: a 70-es évek

Tovább erősödik a 70-es évek lakberendezését felelevenítő retró irányzat. Nagyon népszerűek a boltívek, a kör alakú, illetve az ovális bútordarabok. Félkörívvel záródó ajtók, ovális tükrök, asztalok, térelválasztó paravánok, faldekorációk és csempék – ezeket mind megtalálhatjuk egy divatos otthonban. 

bagbones-e1644579566203.jpg

A gömbalakot variáló, karakteres mennyezeti lámpák szoborszerű megjelenésükkel azonnal magukra vonzzák a tekintetet. Visszatérnek a 70-es évek jellegzetes asztali lámpái is, csak a 21. századi igényekhez igazodva, extrákkal, illetve hordozható, vezeték nélküli változatban. Ugyancsak visszatérnek az egykor igen divatos padlószőnyegek. 

Az ülőbútorok szintén az 50 évvel ezelőtti formavilágot idézik. Az enteriőrökben izgalmas alakzatokból összeálló kanapék, fotelek kapnak helyet. Egy retró stílusú lakásba bátran választhatunk rattanbútorokat, sőt beszerezhetünk egy függőfotelt is. 

Kiegészítők terén tartsuk szem előtt, hogy az idei év nagy kedvencei a csíkos textilek, burkolatok és kisbútorok.

Ha szeretnél szakmai segítséget a lakásod, otthonod felújításához, keresd fel bátran szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3117827963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerma · www.kerma.hu 2023.08.21. 09:47:37

Nagyon érdekes az írás, köszönjük szépen. A mi webáruházunkban is számtalan sok faldekort, faldíszt lehet rendelni, segítségképpen itt egy link: kerma.hu/

Üdvözlettel: Kerma Design
süti beállítások módosítása