3 pénztárcabarát ötlet, hogy a felújítás ne kerüljön egy vagyonba
2022. szeptember 08. írta: Minden, ami lakásfelújítás

3 pénztárcabarát ötlet, hogy a felújítás ne kerüljön egy vagyonba

Mielőtt bármilyen felújításba fogsz, tudnod kell, hogy vannak olyan buktatók, amik miatt horribilis összegekbe kerülhet az egész. Ha megfogadod 3 egyszerű ötletünket, nem fogod ezeket a hibákat elkövetni, és azt fogod tapasztalni, hogy nemcsak az otthonod lett szebb, hanem a pénztárcádat is megkímélted.

structure-economic-business-loan-rental-white.jpg

1. Vedd az előkészületeket komolyan 

Csak akkor vágj bele a felújításba, ha minden egyes részletet már pontosan kidolgoztál, és rendelkezésedre áll a felújítási költségek összege is. Lehet, hogy ez kézenfekvőnek látszik, de nem az. Sokan vágnak úgy bele, hogy azt gondolják, „majd lesz valahogy”, „majd kitalálom menet közben”, és ez mindig a költségek növekedéséhez vezet. 

Ha csak 1-2 nap van arra, hogy megtaláljuk a megfelelő burkolólapot, segédanyagot, festéket, akkor beérjük az első megoldással, mert nincs idő körülnézni, és azt sem tudjuk, hogy vajon tényleg a legjobb terméket vásároltuk meg. Hagyj magadnak minden egyes lépésre elég időt, és alaposan gondold át a terveidet, a legutolsó részletig. Tájékozódj az interneten, a baráti körben, kérdezz ki olyanokat, akik nemrég estek át a felújításon.

construction-worker.jpg

2. Találj igazi szakembert

A másik pénznyelő tényező, ha a szakemberről kiderül, hogy nem tudja elkészíteni azt, amit kértünk tőle, és újat kell keresni. Az is előfordulhat, hogy ez csak utólag derül ki, és egy éven belül újra hozzá kell nyúlni a burkoláshoz, festéshez, stb. 

Hogyan kell jó szakembert találni? Először kérdezd meg a barátaidat, a rokonságot, a szomszédokat, akiknél nemrég volt felújítás, és nézd meg, hogy milyen munkát végzett a szakember náluk. Érdemes arra is rákérdezni a kinézett szakembernél, hogy milyen segédanyagokat javasol, ez is sokat elárul a munkája igényességéről.

Nézz körül bátran a Szakemberajánló oldalon is, ahol személyre szabott ajánlatot kérhetsz a regisztrált szakemberektől.

modern-bathroom-interior-design-white-bathtub-white-tile-wall-concrete-floor-tile-3d-render.jpg

3. Okosan válassz segédanyagokat

Miután az 1. pontot kipipáltad és pontosan tudod, milyen felújítási munkálatokat szeretnél, jól át fogod látni, hogy hol lehet spórolni a hasonló munkálatok során. 

Például ha a fürdőszobában és a teraszon is vízszigetelést kell végezni, akkor érdemes olyan segédanyagot választani, amit kültéren és beltéren egyaránt tudnak a szakemberek használni.

Ugyanez az út járható a burkolatragasztók terén is. Vagy ha csak egy kisméretű fürdőszobát kell szigetelni, érdemes körülnézni, hogy melyik segédanyagból van kis kiszerelés, hogy ne maradjon felesleges segédanyag. 

Ezekkel az apró trükkökkel rengeteg pénzt megtakaríthatsz, miközben a minőségből sem kell leadni, és hosszú időn keresztül élvezheted a felújítás eredményét.

Ha szeretnéd megtudni, hogy a felújításhoz milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szükséged, és mindez mennyibe kerül, akkor keresd fel honlapunkat. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8217891299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása