Ötletek friss és stílusos fürdőszobához – csempék, színek, minták kreatívan
2022. szeptember 22. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ötletek friss és stílusos fürdőszobához – csempék, színek, minták kreatívan

Cikkünkben néhány kreatív megoldást mutatunk be, amelyektől csodálatos lesz a fürdőszobád. Célszerű a részletekre is figyelni: elmondjuk, hogy mitől marad sokáig csodaszép a felújítás eredménye!

Kreatív és sokoldalú burkolati megoldások

Patchwork mintájú csempe: 

Nagyon közkedvelt manapság a patchwork minta, amely lehet színes és egyszínű is. Burkoljuk vele csak az egyik falat vagy a padlót, hogy ne legyen „túl sok” a minta összhatása.

10_friss_es_stilusos_lakberendezesi_otlet_furdoszoba_dekoraciojahoz_csempek_szinek_mintak_02.jpg

Geometrikus mintázat:

A geometrikus mintára is ugyanaz érvényes, mint a patchworkre: lehetőleg a burkolandó felület egy kisebb részére kerüljön a látványos színdekoráció.

10_friss_es_stilusos_lakberendezesi_otlet_furdoszoba_dekoraciojahoz_csempek_szinek_mintak_04.jpg

Pikkelycsempe a fürdőszobádban? 

Igen, ez aztán igazán a divat! A pikkelycsempe teljesen egyedi látványelem, amely jól mutatja, hogy ha merészek vagyunk, a végeredmény szintén lenyűgöző lesz.

10_friss_es_stilusos_lakberendezesi_otlet_furdoszoba_dekoraciojahoz_csempek_szinek_mintak_07.jpg

Designos 3D csempe a fürdőszobádban:

Nagyon különleges! Látványos és praktikus dekoráció a 3D kerámiaburkolat választása.

10_friss_es_stilusos_lakberendezesi_otlet_furdoszoba_dekoraciojahoz_csempek_szinek_mintak_09.jpg

Hatszögletű csempe: 

Ez az alternatíva is rendkívül népszerű napjainkban, a csempék színével is lehet játszani, a lényeg itt is az, hogy mindig harmonikus eredményre törekedjünk.

10_friss_es_stilusos_lakberendezesi_otlet_furdoszoba_dekoraciojahoz_csempek_szinek_mintak_06.jpg

Nagy minta kisebb formátumú csempékből kirakva: 

Egyszerű, ugyanakkor mégis szép opció: a zuhanyfülke egyik falára és a padlóra „fahatású” burkolatot teszünk, a zuhany mögötti falra pedig mintás csempét, a trükk pedig az, hogy a nagy mintát kisebb méretű lapok alakítják ki.

10_friss_es_stilusos_lakberendezesi_otlet_furdoszoba_dekoraciojahoz_csempek_szinek_mintak_11.jpg

Extra tipp

Nem kell megijedni a falfestéstől sem a vizes helyiségekben. Ha nem szeretnél a mennyezetig csempét tetetni, gondolkodj bátran a festés adta lehetőségekben. Természetesen itt szintén a speciális megoldást válasszuk. 

A megfelelő falfesték legyen páraáteresztő, vízlepergető, álljon ellen az algásodásnak és a penészedésnek. A Silancolor termékcsalád valamennyi festéke mindezen tulajdonságokat magában foglalja.

Félmagasságban a csempe: 

Sokkal érdekesebb lehet a fürdőszoba úgy, hogy csak félig burkolják a fehér csempével. A falfesték színéhez jól passzoló kiegészítőkkel tovább erősíthető a kívánt összhatás.

10_friss_es_stilusos_lakberendezesi_otlet_furdoszoba_dekoraciojahoz_csempek_szinek_mintak_08.jpg

Játsszunk a mintákkal és formákkal

A festés és a csempe vegyítése: a csempék elhelyezése emlékeztethet egy kirakós játékra, amit kék árnyalatú geometriai mintákkal még izgalmasabbá tehetjük, mint ahogy a példánkon látható.

10_friss_es_stilusos_lakberendezesi_otlet_furdoszoba_dekoraciojahoz_csempek_szinek_mintak_10.jpg

Színes fuga a fürdőszobai csempék között

Tetszetős és rendhagyó megoldás, ha olyan színű fugát szeretnénk választani, mint a festék színe. Példánkban a sárgára festett fal színének hatását a fehér lapok között a sárga fuga tovább erősítheti. 

10_friss_es_stilusos_lakberendezesi_otlet_furdoszoba_dekoraciojahoz_csempek_szinek_mintak_12.jpg

A fuga kiválasztásánál mindenképp elsődleges szempont legyen a vízlepergető és penészedésgátló képesség. Ilyen például az Ultracolor Plus flexibilis, rendkívül gyorskötő fugázó, amely 26 féle színben megvásárolható, tehát biztosan megtalálod az álomfürdődhöz illő terméket!

Fókuszban a burkolatragasztó

A burkolatunk gondos kiválasztása mellett a burkolat felragasztására szintén kiemelt figyelmet kell szentelni. Kizárólag olyan ragasztót válasszunk, amely jól megbirkózik a hőingadozással, a nedvességgel, amelyek a fürdőszobában igen gyakran előfordulnak. 

Mindezek mellett a burkolólap mérete is meghatározó tényező lehet. Ha a kiválasztott burkolólap kisebb, mint az irányadó 30×30 cm, akkor erősen ajánlott az Adesilex P9 vagy a Keraflex termékcsalád csemperagasztóinak egyike. Ha ennél a méretnél jóval nagyobb a csempe vagy a járólap, célszerű a Keraflex S1 ragasztót választanunk, hogy sokáig szép legyen a fürdőszoba még a felújítás után is.

Ha szeretnél további tanácsokat kapni az otthonod felújításával kapcsolatban, kérd szaktanácsadóink segítségét a honlapunkon. 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr317905907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása