A falfestékek 3 leghálásabb tulajdonsága: a te festéked tudja mindezt?
2023. január 09. írta: Minden, ami lakásfelújítás

A falfestékek 3 leghálásabb tulajdonsága: a te festéked tudja mindezt?

A felújítók, építkezők általában 3 dolgot várnak el egy festéktől, de nem mindegyik tudja mindhármat! Mutatjuk a legfontosabb tulajdonságokat, hogy könnyen választhass a kínálatból.

Íme, a három tulajdonság, amit egy modern falfestéknek tudnia kell:

 

Fedőképesség: kitűnő

 

A festék fedje el az előző, esetleg élénk színű meglévő festéket és a régi szennyeződéseket, amelyek általában nehezen eltakarhatók. 

 

Alacsony szennyeződés-felvétel: kiváló

 

A kezelt felületek bevonatai kvázi „pergessék le” a koszt, és maradjanak tiszták egész életciklusuk alatt. 

 

Könnyű tisztíthatóság: tökéletes

 A szennyeződés nem hatoljon be a felületbe, és a koszt, illetve a foltokat egyszerűen le lehessen törölni egy ronggyal. Ezt általában egy speciális, tömör és ellenálló filmrétegnek köszönhetően érik el a festékek.

cropped-shot-dirty-woman-man-work-as-team-holds-paint-bucket-brushes-painting-house-after-relocation-wear-casual-clothes-imrpove-apartment-home.jpg

A DURSILITE festékek átmentek a vizsgán, mindegyikre jellemző a fenti három tulajdonság! 

A DURSILITE egy kiváló minőségű, vizes diszperziós módosított akrilgyanta bázisú, mosható beltéri festék, vonzó, matt, sima felülettel. Alacsony szennyeződés-felvételének és magas fehérségi szintjének köszönhetően különösen javasolt beltéri falak dekorálására pl. nappalikban, hálószobákban, irodákban, közösségi helyiségekben és magánlakásokban, ahol jó minőségű felület szükséges. 

Az első réteg festék felvitele után meg fogunk lepődni, hogy milyen jól fed a festék, a második réteget szinte csak a biztonság kedvéért kell felhordani. A fentieken túl a DURSILITE festéket a tisztítási műveletekkel szembeni nagy ellenálló-képesség is jellemzi. 

closeup-house-painting-renovation.jpg

A DURSILITE MATT egy vizes bázisú, kiváló fehérségű és nagyon vonzó, matt felületű falfesték, amely ideális beltéri falak fehérre vagy színesre festéséhez. A DURSILITE MATT a falaknak esztétikusan sima, matt felületi megjelenést ad alacsony szennyeződés-felvétellel és magas fehérségi szinttel. 

A DURSILITE MATT nagy fedőképességű, ami azt jelenti, hogy kevesebb réteg felhordása szükséges, így a kivitelezés ideje lecsökken. Alacsony szennyeződés-felvételének és jó tapadásának köszönhetően a DURSILITE MATT karbantartása egyszerűbb és ritkábban van rá szükség. 

handyman-pouring-white-paint-home-renovation-couple-apartment-flat-repair-makeover.jpg

A DURSILITE festékek javasolt használata:

A kivitelezést tekintve DURSILITE termékcsalád festékei hagyományos és gépi eszközökkel is felhordhatók, vagyis ecsettel, hengerrel, vagy szórással is. A termékek jellemzően nagy arányban hígíthatóak vízzel, akár 15-20%-ban is. Alapozás (MALECH vagy DURSILITE BASE COAT) után javasoljuk a terméket két rétegben felhordani, ami általában 0,3-0,4 kg/m2 anyagszükségletet jelent.  

További kérdéseid vannak az otthonod felújításával kapcsolatban? Keresd szaktanácsadóinkat a honlapunkon, és tedd fel a kérdéseidet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3217996790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása