3 tipp a penész, a zaj és a hideg ellen
2023. március 20. írta: Minden, ami lakásfelújítás

3 tipp a penész, a zaj és a hideg ellen

A felújítók rémálma, hogy annyi szervezés, költség és munka után rövid idővel újra visszatérnek ugyanazok a problémák, amik a felújítás előtt is igen bosszantóak voltak: újra elkezd penészesedni a fal a fürdőszobában, a zaj a szomszédtól ugyanúgy áthallatszik, a hideg padló ugyanolyan kellemetlen érzés, mint a felújítás előtt. Most erre a 3 gyakran visszatérő problémára mutatunk tartós és eredményes megoldást.

A helyiségek ugyan szebbek lesznek a felújítás után, de meddig tart ez az öröm? Általában az élet nem változik meg a felújítással: a penészes fal, a hangos szomszéd, a hideg padló előbb-utóbb újra bosszantani fog minket. 

A jó hír, hogy ezek a bosszúságok a teljes felújítás költségéhez képest elenyésző pénzért orvosolhatóak a burkolás során, csak tudni kell azokat a tippeket, amiket a jobb eredmény érdekében bevethetünk. 

Hiszen a belső átalakítások, felújítások nagy része úgyis érinti a burkolásokat. Mindegy hogy műszaki, esztétikai, vagy funkcióváltás a felújítás oka, majdnem biztos, hogy új burkolatok kerülnek be ilyenkor az otthonunkba. Ekkor kell előrelátóan dönteni.

slope-near-window-fungus-moisture-selective-focus.jpg

Tipp a penészesedés ellen:

Vannak már penészgátló, vízlepergető vagy éppen páraáteresztő segédanyagok, amelyekkel kivédhető az újrapenészesedés. A fugázóanyagok közül ilyen például a Kerapoxy Easy Design, a festékek közül pedig a Silancolor Pittura Plus, amely mohásodás- és penészedésgátló adalékkal készül. 

angry-young-woman-suffering-disturbed-by-noisy-neighbors-covering-her-ears.jpg

Tipp a zaj ellen:

A Mapesilent rendszer 8 mm-es vastagságával az új aljzat alatt képes a hangot csillapítani. Ha a felújítás során nem készül új aljzat, akkor a 2 mm-es Mapesonic CR rendszer közvetlenül a burkolat alatt képes ugyanezt a hangszigetelő funkciót ellátni. 

woman-bed.jpg

Tipp a hideg padló ellen:

Ma már mindenhol kapható elektromos vagy vizes vékony burkolat alatti fűtési rendszer, amit a direkt erre kifejlesztett Novoplan Maxi önterülő kiegyenlítőbe lehet ágyazni. Ezek a tipikusan felújításokhoz tervezett rendszerek nagymértékben javítják a hőérzetet, jelentősen javítva az Ön kényelmét, hiszen így elfelejtheti a hideg padló okozta kellemetlen érzést. 

Ha további kérdéseid vannak a kivitelezéssel kapcsolatban, keresd szaktanácsadóinkat a honlapunkon, ahol elsőre végleges építési megoldásokat kínálunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2818045882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása