4 egyszerű ötlet, és a konyhában több lesz a hely
2023. augusztus 16. írta: Minden, ami lakásfelújítás

4 egyszerű ötlet, és a konyhában több lesz a hely

Sokan érezhetik úgy, hogy egy kis konyhában nem lehet többfogásos ételt főzni, semmi sem fér el, semminek nincs helye… és még sorolhatnánk az előítéleteket. Most megpróbálunk rácáfolni ezekre! Íme, 4 egyszerű, térnövelő ötlet, amelyet te is bátran be

#1 Kivilágosítva

Tudjuk, hogy a világos színek optikailag nagyítják a teret. Ezt a hatást éri el egy fehér konyhabútor, fehér csempével és fallal. Jó ötlet, ha a vibráló fehérséget itt-ott megtöri egy-egy élénkebb vagy eltérő színű kiegészítő, de az is látványos trükk, ha a nyersfa melegségével ellensúlyozod a világos színt, például a konyhapultnál vagy a polcoknál.

mapei-konyha-c2.jpg

#2 Ebédlő a konyhában? Lehetséges!

Ha szeretnél a konyhában étkezni, de nincs elég hely egy ebédlőasztal számára, válassz lehajtható lappal rendelkező asztalt. Nemcsak egy miniétkezőt nyersz ezáltal, de visszahajtva a lapot az előkészületeknél is használhatod a felületet munkalapként. Amerikai konyha esetében hasonlóan praktikus megoldás a reggeliző bárpult kialakítása.

mapei-konyha-c1.jpg

#3 Bátran hagyd elől

A füles edényeket, serpenyőket vagy bögréket, csészéket nem kell a szekrénybe rejteni: a polcok szélére vagy a falra szerelj fogasokat, kampókat, és ezekre aggasd őket. A szépen megválasztott darabok dekorációs elemként is nagyszerűen megállják a helyüket.

mapei-konyha-c3.jpg

#4 Terjeszkedj: fel a plafonig

Használd ki a lehető legjobban a teret függőlegesen is: szereltess beépített konyhaszekrényt vagy polcokat egészen a mennyezetig, így nem lesz többé gondod a tárolással. Ha nyitott polcrendszerben gondolkodsz, egyedivé teheted a konyhát, ha a polc mögötti falrészt színes festéssel vagy tapétával dobod fel.

Ha a tippek után kedvet kaptál egy nagyobb felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szakmai kérdésem van

 (Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5818164136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása