5 ritkán hallott tanács lakberendezőktől
2023. december 04. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 ritkán hallott tanács lakberendezőktől

Egyre gyakoribb, hogy valaki lakberendezőhöz forduljon tanácsért, de van 5 dolog, amit ezek a profi szakemberek most megosztanak, mert jól tudják, hogy csak úgy lesz egy ingatlanból otthon, hogy ha a tulajdonosa is tisztában van ezekkel.

1. Találd meg a saját stílusodat

Ne csak arról dönts, hogyan nézzen ki az otthonod. Arra is figyelj, hogyan érzed magad a különböző helyiségekben. Érdemes úgy benyitni egy-egy szobába, hogy az érzéseidet figyeled közben. Ha egy helyiségben nyugodt, csendes atmoszférát szeretnél, oda teljesen más stílus kell, mint egy energiadús, vidám helyiségbe. 

mapei-lakberendezes.jpg

2. A hitelességről

Egy otthon akkor fog boldogságot sugározni, ha te is boldognak érzed magad benne. Ekkor fog működni a dolog. Akkor van jól berendezve az otthonod, ha az vonzza az embereket, a barátokat, a családot, ha igazán az életről szól. Ha szigorú viselkedési szabályok vannak, ha semmit nem lehet megfogni, akkor senki sem fogja magát jól érezni benne.

3. A lakberendezés szabályai

Apropó szabályok. A lakberendezésnek is vannak szabályai, de nem kell túl komolyan venni ezeket. Nyugodtan szegj meg párat, ha éppen ahhoz van kedved, és úgy érzed, sokkal jobban be tudnád rendezni az otthonodat egy-két szabály felrúgásával. Ne erőltess magadra semmit, csak azért, mert a lakberendező azt mondta, vagy mert valami éppen divatos.

4. Hozd ki a nappaliból a legtöbbet

A nappali az otthon szíve, központja. Sokan úgy gondolják, hogy itt semlegesnek kell lenniük a berendezést illetően, hiszen itt fogadják a vendégeket. Sokszor a háló, a dolgozó vagy a gyerekszoba sokkal személyesebb, meghittebb. De a nappali az a hely, ahol a legtöbbet vagyunk, így nyugodtan engedjük meg magunknak, hogy ez a terület is személyes legyen.

mapei-lakberendezes1_2.jpg

5. Az igazán lényeges dolog

Minden otthonban legyen egy igazán kényelmes ágya az ott lakóknak. Lehet, hogy ez alapvető állításnak hangzik, de a tapasztalatok szerint sokszor mégsem teljesül. Még ha kevés is a hely, valahogy találjuk meg a megoldást arra, hogy mindenki kényelmesen és a megfelelő módon ki tudja magát pihenni. Máris sokkal jobban fog tetszeni a lakás, szívesebben töltünk benne időt.

Ha kedvet kaptál egy lakásfelújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9218254125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása