Ez 2023 slágere, már ami a karácsonyi díszítést illeti
2023. december 20. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ez 2023 slágere, már ami a karácsonyi díszítést illeti

A hagyományos karácsonyi díszek általában piros, zöld és arany színben pompáznak. Azonban az utóbbi időkben egyre népszerűbbé válik a barna karácsonyi dekoráció, ami a természetet és a földet idézik.

A fa, a dió és a mogyoró barnasága elsősorban a skandináv térségben jellemző. Nézzünk pár dekorációs példát!

 

Gyertyák minden mennyiségben

A csillogó karácsonyi gyertyatartók helyett a barna, fekete vagy éppen szürke gyertyák lesznek idén trendik. Az ünnepi időszakban a gyertyafény nem csak a korai sötétedés, de a meleg hangulat megteremtése miatt is fontos. Az a cél, hogy az üveg vagy a gyertya tartója minél természetesebb hatású legyen, például az agyagra hajazzon.

gyertyak.PNG

Fából készült díszek

A fából készült díszek tökéletesen passzolnak a fenntartható, barna karácsony koncepciójába, ráadásul sok-sok éven át díszíthetik az otthonodaz karácsonykor. A karácsonyi manófalu már itthon is divatos, ám a barna karácsonyi dekorációban egyenesen kötelező.

fa-diszek_1.PNG

Papírdíszek a műanyag helyett

A karácsony az egyik legkörnyezetszennyezőbb időszak. A rengeteg műanyag és üveg dísz, ami évről évre a piacra kerül, évszázadok alatt bomlik csak le. A skandináv barna karácsonyi díszek a fenntarthatóság jegyében inkább papírból készülnek, akár te is elkészítheted őket, ha van egy kis kézügyességed. Így nem csak a bolygót, de a pénztárcádat is kímélheted.

papir-diszek.PNG

Természetet idéző barna

A szokásos élénk piros és zöld helyett a barna tónusai, valamint a szürkék lesznek idén a befutók. Az apró, dísz nélküli fenyőfa olyan dekoráció, ami tökéletesen passzol a barna karácsony koncepciójába. Sőt, így sokkal otthonosabb és meghittebb lesz a hangulat.

termeszetes-barna.PNG

(Forrás)

Felújítást tervezel? Ha a kivitelezéssel kapcsolatosan szakmai kérdéseid vannak, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon.

 

Szaktanácsot kérek

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5118254557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása