„Üres sarkok” a lakásban? Íme, pár ötlet, hogyan használd ki
2024. március 18. írta: Minden, ami lakásfelújítás

„Üres sarkok” a lakásban? Íme, pár ötlet, hogyan használd ki

Szinte minden otthonban akad olyan sarok, ami jóformán kihasználatlan, vagy éppen sokkal jobb módon is be lehetne rendezni, okosabban lehetne hasznosítani. Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki ezekből a terekből!

Kérdezz bátran

Elsőre egy szokatlan ötlet: kérdezd meg a veled egy háztartásban élőket vagy a gyakori vendégeidet, mert nekik rögtön támadhat egy pompás ötletük a kihasználatlan sarok nyújtotta lehetőségek kiaknázására. Mindenki egy kicsit más szemmel látja és érzékeli a teret, így lehet, hogy valaki mástól olyan kézenfekvő ötletet hallasz, amiről nem is érted, hogy nem jutott eszedbe!

fotel.jpg

Adj neki funkciót

Ez a funkció lehet egy olvasósarok, esetleg egy (vagy több) különleges műtárgyat vagy szuveníreket felvonultató sarok. Tulajdonképpen ezeknek a kialakítása a legegyszerűbb, de bármi jöhet, ami csak eszedbe jut, a fantáziád és a büdzséd határain belül.

Helyezz oda hasznos bútort

Egyetlen sarok sem lesz kihasználatlan többé, ha otthont ad egy olyan bútordarabnak, ami viszont hasznos a számodra. Attól függően, hogy mekkora területtel gazdálkodsz, gondolkodhatsz fiókos szekrényben, fotelben vagy akár nagyobb tükörben is. Utóbbinak az az előnye, hogy legfeljebb két dimenzióban foglal el sok helyet, viszont a tükröződés révén nagyítja és segít fénnyel betölteni a teret.

nappali_2.jpg

Tegyél oda valami látványosat

Az eddig elhanyagolt és kihasználatlan sarokból akár a lakás dísze is lehet, ha odateszel valamit, ami vonzza a tekintetet. Ez lehet egy nagyobb kép a falon, egy hangsúlyos ülőalkalmatosság vagy egy extravagáns lámpa – esetleg ezek tetszőleges kombinációja. Ha megtetszik egy szokatlan vonalvezetésű bútor vagy kiegészítő, akkor vedd fontolóra, hogy kényelmesen elfér-e abban a sarokban, aminek szeretnél funkciót adni.

Ha kedvet kaptál egy nagyobb felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7018322095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása