5 gyakori lakberendezési csapda: ezeket érdemes elkerülnöd
2024. május 07. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 gyakori lakberendezési csapda: ezeket érdemes elkerülnöd

Van néhány lakberendezési csapda, amelyek bármilyen stílusú otthont képesek elrondítani, mégis gyakran előfordulnak a lakásokban. Ezekből mutatunk most ötöt – nézd meg, van-e köztük olyan, amit te is elkövettél.

#1 Rosszul kialakított világítás

 

Kevés dolog ronthatja el a hangulatot úgy, mint a rosszul megválasztott világítás. Ha hideg fényt vagy túl erős fényt választasz, az otthonod könnyen barátságtalannak hathat. Az is hiba, ha csak a tér közepén van világítás. A tökéletes eredményhez nem csak a központi lámpákról kell gondoskodni, hanem a kisebb fényforrásokról is.

 

#2 Egyhangú falak 

 

Bár könnyű az egyszerűség kedvéért minden falat ugyanazzal a színnel festeni, ez gyorsan unalmassá teheti a tér megjelenését. Próbálj ki élénk színeket egy-egy falon – ez garantáltan feldobja a hangulatot, míg a többi fal visszafogottabb színű maradhat.

gettyimages-667507168-768x512.jpg

 

#3 Unalmas, egységes bútorok

 

Ha minden bútorod ugyanabból az üzletből vagy kollekcióból származik, az otthonod könnyen unalmasnak tűnhet, mert azt az illúziót kelti, mintha egy stúdióba vagy kirakatba léptünk volna be. Szerezz be néhány különleges bútordarabot, ami kiemeli a helyiségek egyediségét.

 

#4 Túlzott színhasználat

 

A túl sok szín használata a dekorációban könnyen giccsessé válhat, így érdemes visszafognunk magunkat a szobák, helyiségek berendezésekor. Ha ragaszkodsz a sokszínűséghez, inkább apróbb dekorációs tárgyakban jelenítsd meg őket, hogy a végeredmény ízléses maradjon.

gettyimages-960618268-768x512_1.jpg

 

# 5 Vak ragaszkodás a trendekhez

 

Ne hagyd, hogy a múló divathullámok irányítsák az otthonod kialakítását. Ha egy trend nem illik az otthonod stílusához vagy a tér adottságaihoz, bátran felejtsd el, és keress olyat, amit magadhoz közel állónak érzel.

Kedvet kaptál egy felújításhoz? Ha elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj kérdéseiddel a szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3218378097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása