Ezek most a legjobb színkombinációk falakra és berendezésekre
2022. július 21. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezek most a legjobb színkombinációk falakra és berendezésekre

A legfontosabb otthoni hangulatfelelősök a színek: szavak nélkül kommunikálnak, hatnak ránk. Egy szoba teljesen más karaktert kap csak azzal, ha megváltoztatjuk a falak és a berendezések színét.

De hogyan válasszuk ki az alkalmazott színeket, és hogyan kombináljuk őket egymással?

Ha mi magunk sem tudjuk, hogy pontosan mit szeretnénk, érdemes semleges alapokkal kezdeni. Ezt az alapot dobhatjuk fel különböző színekkel, színkombinációkkal – apróbb kiegészítők segítségével.

shutterstock_520546870-e1650895262360.jpg

Nyerő színkombinációk

A természet a legnagyobb inspiráló erő, a legnagyobb tanító. Válasszunk ki három színt, és alkalmazzuk a 60-30-10%-os szabályt. 60% a legjobban tetsző színből, 30% legyen egy másik, kiegészítő szín, végül 10% vagyis egy leheletnyi a harmadik színből. 

kep_lila.JPG

Kísérletezés lilával

Elsőre meghökkentő lehet, de a lila nyugodt, derűs, ugyanakkor impozáns, a privilegizált személyek színe, itt az ideje, hogy mi magunk is kipróbáljuk. A falakat tompább lilára festve rendkívüli hátteret biztosíthatunk hétköznapjainknak. Bordóviola árnyalattal társítva finomíthatunk a mélységen, a szürkét hozzáadva pedig konszolidálhatjuk az összhatást.

kep_sivatag.JPG

Sivatagi homok és agyag árnyalatai

A sivatagi homok lágy árnyalataival színpompás, meleg, hívogató otthont varázsolhatunk. A terrakotta pasztelles, világosabb és sötétebb változatait használva, csipetnyi sötét bordóra festett fa bútorokkal az eredmény egy letisztult, meleg monokróm színpaletta.

kep_kek.JPG

Az ismerős kék

A mélykék tökéletes hátteret biztosít a neutrális, kevésbé bevállalós bútorainknak, képeinknek. Ha túl drasztikusnak ítéljük meg azt, hogy a falakat fessük kékre, elegendő csupán a kanapét lecserélni vagy áthúzatni. Barnával és halványszürkével, bézzsel társítva egy igazán klasszikus, és trendeken felül álló triót hozunk létre.

kep_zold.JPG

Természetesen zöld idill

2022-ben a zöld az új semleges. Egészen nagy felületen érdemes használni, még a mennyezeten és a bútorokon is. Tökéletes háttere a naturális vagy bohó stílusnak, de ugyanolyan jól áll a skandináv arculatnak is. Okkersárgával társítva egészen fejedelmivé, élettel telivé emelhetjük az összhatást.

Ha szeretnél szakmai segítséget a lakásod, otthonod felújításához, keresd szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2617850255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása