A népszerűbb konyhastílusok – ezekre szavaznak a lakberendezők
2024. május 28. írta: Minden, ami lakásfelújítás

A népszerűbb konyhastílusok – ezekre szavaznak a lakberendezők

A konyha stílusának meghatározó eleme egyértelműen a konyhabútor, de sokszor nem is tudjuk, mennyi stílus közül lehet válogatni. Íme, az 5 legnépszerűbb konyhabútorstílus, amely a lakberendezőket is meghódította.

#1 Mediterrán – déli életérzés

 

A mediterrán konyha nemcsak ízre páratlan, de kinézetre is. Jellemzői a nyitott polcok, a meleg tónusok és a természetes anyagok, amelyek tökéletes harmóniában vannak egymással. A mediterrán konyhabútor egyszerű, időtálló, a nyitott polcok pedig egyszerre praktikusak és hangulatosak.

mediterran.PNG

 

#2 „Shaker” – avagy a modern farmház

 

A shaker stílust leginkább a modern farmház irányzathoz lehetne hasonlítani. A shaker konyhabútorok is felesleges díszítésektől mentesek, inkább a klasszikus formák és megoldások jellemzők rá. Kiváló választás azok számára, akiknek a minőség a legfontosabb szempont, ám azt sem bánják, ha jól néz ki a konyha. A shaker konyhabútort a lakberendezők csakis természetes kiegészítőkkel dekorálják, például virágokkal, de csak mértékkel.

shaker.PNG

 

#3 Rusztikus – fa mindenhol

 

A rusztikus stílus a konyhabútorokat se hagyta ki. A stílus jellemzője a faanyagok használata, a gerendák, a „nyers fa” konyhapult – sőt, néha kifejezetten a sérült faanyag hatás a cél. A rusztikus stílus megoldást jelenthet azok számára, akik szívesen spórolnak időt a takarításon és a rendrakáson, ugyanis ennél az irányzatnál egy kis rendetlenség még jól is mutat.

rusztikus.PNG

 

#4 Kortárs – a letisztultság megtestesítője

 

A kortárs konyhabútor egyértelműen a modern, trendi megoldásokat kedvelők kedvence. Mivel letisztult, mindig az aktuális divatnak megfelelően lehet dekorálni, például rattan kiegészítőkkel. Elsősorban a fehér, a szürke, a fekete vagy a tengerészkék használata jellemző erre a stílusra, ezekkel rendkívül elegáns hatást érhetünk el.

kortars.PNG

 

#5 Eklektikus – harmonikus összevisszaság

 

Az sem baj, ha nem sikerül a konyhabútort ugyanabból a szettből összeállítani! Vannak, akik direkt keverik a konyhaszekrényeket az eklektikus stílus jegyében. Nem csak a konyhabútor elemeit lehet összeválogatni mindenhonnan, de a dekorációt, a színeket és más kiegészítőket is.

eklektikus.PNG

 

Ha ezek után kedvet kaptál a felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3818378159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása