A 4 leggyakoribb lakberendezési baki kis lakásokban
2024. október 01. írta: Minden, ami lakásfelújítás

A 4 leggyakoribb lakberendezési baki kis lakásokban

A kis alapterületű helyiségek berendezése, az optikailag tértágító megoldások néha több fejtörést igényelnek, mintha egy tágas szobával lenne dolgod. Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, hogy biztosan elkerülhesd mindegyiket.

lakberendezesi-baki.jpg

Ne csak fehérben gondolkodj

A fehér tágasabbnak mutatja a teret, akkor miért ne választanád azt a falakra, és miért ne öltöztetnéd még a párnákat is fehérbe? Gyakori tévhit, hogy a kis alapterület korlátozza a színek és a minták használatát, noha a mai lakberendezési irányzatok már kifejezetten előtérbe helyezik őket. A lényeg, hogy tartsd magad egy adott színpalettához, és legfeljebb két-három hangsúlyos árnyalatot használj egyszerre. A meleg bézs, a khaki és a mustársárga triója például pompás kiindulási alap.

Nem használsz tükröt

Ha szeretnél optikailag nagyobbnak mutatni bármilyen helyiséget, bátran segítségül hívhatod a tükröket, amik lényegében „megkettőzik” a teret. Ha megoldható, helyezd el őket úgy, hogy ablakra nézzenek, hiszen így a természetes fényt is megduplázhatod – este pedig a fényforrások megkettőzött erejének örülhetsz. Egy okosan elhelyezett tükör a hálószobában ráadásul hű társad lehet a reggeli készülődésben, és például a gardrób ajtajára is kerület, így nem foglal plusz helyet.

Sok helyet foglalnak a lámpák

A világítás kulcsfontosságú, ezért érdemes már a tervezés kezdeti fázisában gondolni rá. Az álló- és az asztali lámpák viszont olyan sok helyet foglalhatnak, hogy kisebb alapterületű szobákban felesleges luxusnak számítanak. Fektess inkább hangsúlyt a mennyezeti és a fali világításra – egy kisebb hálószobában nem kell lemondanod például az olvasólámpáról, csak jobb helye lehet a fejed fölött, a falon, mintsem az éjjeliszekrényen.

lakberendezesi-baki2_1.jpg

Ne feledkezz meg a tapétáról

Megint divatba jött a tapéta, így akár azzal is burkolhatod a falakat – elég akár csak egyet vagy kettőt. Azért is érdemes tapétát választanod, mert megfontoltan tágíthatod vele a teret, amihez természetesen megfelelő színek és minták kellenek. A fehéren hagyott plafon segít, hogy a tér „felfelé végtelen” maradjon, így akár drámai színű vagy mintájú tapéták is szóba jöhetnek, nem csupán visszafogott pasztellek.

Kedvet kaptál a felújításhoz? Ha a kivitelezéssel kapcsolatosan szakmai kérdéseid vannak, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon 

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8718487905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása