5 formabontó lakberendezési szabály a szakembertől
2024. október 20. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 formabontó lakberendezési szabály a szakembertől

Vannak olyan lakberendezők, akik szeretik újragondolni az alapszabályokat, és meglepő ötleteikkel egészen izgalmas tereket hoznak létre. Nézzünk pár merész tippet az ötlettárukból!

642-formabonto.jpg

1. Hallgass a megérzéseidre

Könnyű eltévedni a lakberendezési trendek és tippek erdejében, ám a lakberendezők szerint érdemes az intuíciónkra hallgatni. A közösségi média például remek inspirációkkal szolgálhat, ám hiába tetszik egy irányzat vagy egy bútordarab, ha egyszerűen nem tudod beilleszteni a mindennapjaidba vagy éppen a lakóteredbe.

2. Nagyobb szőnyeg

Ha a nappalid félkész összhatást kelt, akkor valószínűleg még nem sikerült megteremteni benne a vizuális egyensúlyt. A túl kicsi szőnyeg a leggyakoribb problémák egyike: megrendelésnél ugyanis a legtöbben nagyobbnak hiszik a kiszemelt darabot, mint amekkora valójában. A szakemberek javaslata szerint érdemes akkora szőnyeget választani, ami végighúzódik a szoba egy funkcióra használt bútorai alatt – például a társalgótéren –, és az ülőgarnitúra egyik darabja sem lóg le róla.

3. Ne félj keverni a stílusokat

Sokan úgy gondolják, hogy egy lakásnak egységes stílust kell követnie, de a formabontó lakberendezés egyik alapszabálya, hogy bátran kombinálhatsz különböző stílusokat. Modern és vintage, skandináv és boho, ipari és klasszikus elemek együttes használata nemcsak egyediséget ad az otthonodnak, hanem karaktert és mélységet is teremt. A lényeg, hogy találd meg a közös nevezőt – legyen az szín, anyag vagy forma –, amely összeköti a különböző stílusokat, és harmonikus összképet alkot.

4. Játssz a méretekkel és arányokkal

A hagyományos lakberendezési szabályok gyakran előírják, hogy a bútorok és dekorációk arányosak legyenek a térrel, de egy formabontó megközelítésben érdemes kísérletezni a méretekkel. Egy nagyobb méretű kanapé egy kisebb nappaliban, vagy egy túlméretezett lámpa egy alacsonyabb mennyezetű helyiségben meglepően jól működhet, és drámai hatást kelthet. Ez a szabályszegés merészséget és egyedi karaktert kölcsönöz az otthonodnak, és biztosítja, hogy a tér igazán emlékezetes legyen.

5. Műtárgyak másodkézből

Mindenki azt szeretné, ha az általa választott műtárgyak, dekorációs darabok remekül illenének a személyiségükhöz és az otthonukba. De nem muszáj drága, összeillő, jól megkomponált műtárgyakkal berendezni az otthonunkat, csak mert a magazinokban ezt látjuk. Nyugodtan vegyük körbe magunkat kicsi költségvetésből beszerezhető, furcsa, de nagyon kreatív műtárgyakkal, amiket bolhapiacokon és bizományikban vásárolhatunk meg.

Ha kedvet kaptál a felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon

Szaktanácsot kérek

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6918488501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása