Elbűvölő és időtálló: 2023 legnépszerűbb hálószoba trendjei
2023. május 08. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Elbűvölő és időtálló: 2023 legnépszerűbb hálószoba trendjei

A hálószoba a pihenés, a kikapcsolódás és a feltöltődés helye. De milyen legyen ez a fontos helyiség?

A 2023-as hálószoba trendek ezt a vonalat követik: kényelem, semleges színek, időtálló és elbűvölő dizájn. Nézzük, mire is lehet számítani pontosan!

Minél kényelmesebb, annál jobb

Idén minden a kényelemről fog szólni, különösen a hálószobában. A túlméretezett franciaágy idén is trendben marad. Ezen kívül óriási az érdeklődés a hálószobai minikanapék és kényelmes ülőfelületek iránt, hiszen ezek újabb komfortos lehetőséget biztosítanak a pihenésre, olvasásra.

shutterstock_2112296123-836x627.jpg

Nyugalmat sugalló, semleges színek, vagy…

A hálószobában a semleges színek örvendenek a legnagyobb népszerűségnek, hiszen tovább fokozzák a nyugalomérzetet. De nem kell, hogy ezek az árnyalatok unalmasak legyenek. A tompa tónusoknak texturát lehet adni, például egyszerű, meszes alapú festékekkel, melyek továbbra is divatosak. Akár még a fafelületekkel is lehet játszani, a semleges színekhez kiválóan illenek például a tölgyfa nyers árnyalatai.

Ha mégsem semleges színű hálószobára vágysz, indulj el a melegebb árnyalatok felé. Nagy kedvenc lehet a rozsdába hajló földszínek egyike. Ha végül a falfestés kimarad, ilyen színű kiegészítőkkel még mindig fel lehet dobni a teret.

japanos-shutterstock_1993831772.jpg

Időtálló dizájn a hálószobában is

Egyre népszerűbbek a saját kezűleg felújított régi bútorok. Sokan úgy vélik, hogy ideje elmozdulni a fenntarthatóbb és környezettudatosabb otthonok felé. A hangsúly ugyanakkor ezen a fronton is a minőségen van. 

mediterran-shutterstock_2115107510.jpg

Ennek eredményeként a hálószobába is olyan bútorokat keresünk, amelyek akár élethosszig tartanak. Egyre többen gondolják úgy, hogy ezt a minőséget egy öreg bútor sokkal nagyobb eséllyel adja meg, mint a nagy tételben forgalmazó divatos bútorházak termékei.

zold-komodos-shutterstock_1234079215-836x1114.jpg

Érdemes olyan alapdarabokat választani, amelyek különböző kiegészítőkkel jól variálhatók, és kihangsúlyozzák az eredeti darabon végzett kézműves munkát és a részleteket. A fejtámláktól kezdve a falburkolatokon át az ágyneműkig hasznosíthatjuk a textúrákat és mintákat, anélkül, hogy teljesen új bútorokat vásárolnánk. A végeredmény pedig időtálló, elbűvölő  és esztétikus.

Ha kedvet kaptál a felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

 

Szaktanácsot kérek

 

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7718100670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása