Gördülékeny felújítás, idegeskedés nélkül?
2016. május 17. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Gördülékeny felújítás, idegeskedés nélkül?

Csak ezt a 4 szabályt tartsa be, és sima ügy lesz a felújítás

Mindenki három dolgot szeretne a lakásfelújításkor:

  • Gyorsan: határidőre, csúszás nélkül elkészüljön minden
  • Jól: az elvárt minőségben készüljön el az összes munka
  • Ne drágán: ne lépje át a végösszeg a tervezettet

Lehetséges ez egyáltalán? Mi azt mondjuk: igen! Csak 4 szabályhoz kell tartania magát, és nem lesz rémálom a felújítás.

64.jpg

Kép forrása: http://www.clarkhoward.com/8-best-home-renovation-project

1. Ne vágjon bele határozott cél nélkül

Mindent tervezzen meg előre, ne legyenek kérdőjelek a folyamatokban, ne hagyjon helyet a rögtönzésnek, mert abból csak baj van. A legkönnyebben ez úgy érhető el, ha fog egy papírt és egy tollat, és alaposan végiggondolja azt, hogy mi nem működik a lakásban, hogy mi az, amit ki kellene cserélni, végül hogy mi az, amin változtatni szeretne, mert már nem tetszik Önnek.

Ha kész a lista, akkor már Ön is jobban átlátja, melyik munkához szükséges szakembert keresni, pontosabban tud árajánlatot kérni, és egészen konkrét dolgokra tud rákeresni az interneten.

2. Legyen meg a sorrend

Ha az előző pontban elkészült a lista, akkor ezt a pontot könnyű lesz betartani. Sokszor adja is magát a sorrend, de higgye el, pontról pontra át kell gondolni minden apró részletet, meg kell hozni minden döntést a folyamat elején. Sokan esnek abba a hibába, hogy sorrend nélkül nekivágnak, ennek lesz a vége a káosz, az idegeskedés és az elszállt költségvetés.

3. Mérjük fel a lehetőségeinket

El is érkeztünk a harmadik kulcsponthoz, a költségvetéshez. Felújításra bármikor bármennyit lehet költeni. Ha nem akarunk teljesen csődbe menni, érdemes egy körültekintő költségvetést csinálni, hogy számos csalódástól és vitától megkímélhessük magunkat. Maximalizálja a felújításra szánt összeget, ehhez mérten keressen szakembert és alapanyagot, de azért tartson készenlétben vésztartalékot is, az előre nem látható dolgokra.

4. Mérjük fel a képességeinket

Sokan panaszkodnak a szakemberekre, de az sem szokott jól elsülni, ha mi magunk vágunk bele olyan dolgokba, amiket előtte még sosem csináltunk. Hacsak nem vagyunk nagyon jártasak a felújításban, keressünk megbízható szakembert! Egy kis odafigyeléssel kiszűrhetőek azok, akikben nem szabad megbízni: gyűjtsön ajánlást barátoktól, ismerősöktől, kérjen referenciát a kinézett mesterembertől, érdeklődjön, hogyan kezeli a problémás eseteket, számlaképes-e (ez a garancia vagy az utólagos panaszok miatt fontos), és tudja meg, milyen anyagokat használ a szakember, mert már ez is sokat elárul róla.

Bátran keressen minket, ha bizonytalan valamelyik termékkel kapcsolatban, vagy ha konkrét problémája, kérdése van, mert szaktanáccsal is szolgálhatunk, illetve szakembert is ajánlunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr818724936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása