5 kreatív ötlet gyerekszobákhoz
2016. május 31. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 kreatív ötlet gyerekszobákhoz

Egy gyerekszoba soha nem csak egy helyiség. Egy gyerekszoba a fantázia birodalma. Hol egy középkori vár, hol egy hercegnő palotája, hol egy foci stadion, hol pedig egy babaház. Ezért a hagyományos megoldások helyett itt bizony valami sokkal ötletesebbre lesz szükségünk. Nézzük, hogyan dobhatunk fel egy gyerekszobát…

1. Vigyünk életet a falakba! Világos színekkel, mintákkal. Idővel, mikor már meg tudjuk beszélni a gyermekkel a vágyait, akkor hallgassunk rá, és ne erőltessünk rá olyan megoldásokat, amelyek nekünk ugyan testszenek, az ő tetszését ellenben nem nyeri el.

2. Hagyományos bútorok helyett használjunk vidámabb megoldásokat. Babzsákfotelt, sok-sok párnát, színekben, rajzokban úszó takarókat. És ha már minden vidám a szobában, akkor a függöny is lehet játékos.

3. Használjunk olyan bútorokat, amelyekkel lehet játszani, tanulni. Ez egyszerre praktikus és szórakoztató. Játékként működő szőnyeg, feladványokkal teli falvédő, tesztekkel teleírt asztal, kirakós szekrények.

4. Figyeljünk a praktikusságra: az ágytartóba férjen el sok minden, a szekrények legyenek mélyek, a bútorok könnyen mozdíthatók, hiszen egy gyermek fantáziája folyamatosan dolgozik, így bármikor előállhat az ötlettel: rendezzük át a szobát.

5. És ha már átrendezés… míg a legkisebbekből fiatal felnőttek lesznek, addig ezernyi változáson mennek át a gyerekek. És ezt a változást a szobának is követnie kell. Így 3-5 évente új bútorok, falfestés vár ránk.

16_4_1.jpg

Kép innen: http://up.graaam.com/img/61a69c152a7ff5ebe50832360fd41e0b.jpg

16_4_2.jpg

Kép innen: http://www.architectureholic.com/wp-content/uploads/2011/08/Pink-kids-room-beds-idea-with-nice-tents-by-Life-time.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr468762306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása