Festéket vagy tapétát válasszon?
2017. április 18. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Festéket vagy tapétát válasszon?

Van, hogy nehéz eldönteni a felújításkor, hogy festék vagy tapéta legyen a falon. De mégis, mi szólhat az egyik vagy a másik mellett? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

  • Általában elmondható, hogy a tapétázott falat melegebbnek, barátságosabbnak érezzük. Manapság nagyon népszerűek a színes, modern mintájú tapéták, amelyekkel hosszú évekig nincs semmilyen gond vagy dolog. Ebben az esetben csak arra kell figyelni, hogy olyan tapétát válasszunk, amit nem ununk meg nagyon hamar, ezért ne kapkodjuk el a döntést. 
  • Ha festhető tapétát választunk, 3–4 évenként egy gyors átfestéssel új hangulatot adhatunk a szobának, és utána évekig megint nincs gond a falra. A festhető tapéta előnye még az is, hogy szebben lehet rá festeni, tartósabb, eltakarja a fal hibáit. Hátránya, hogy több munka felrakni, időigényesebb, mint a festés.

painting-a-room.jpg

kép forrása: https://housely.com/wp-content/uploads/2016/07/Painting-a-Room.jpg

  • falfesték nagy előnye, hogy ha a megfelelő típust választjuk, például penészesedés gátló, vízlepergető tulajdonságút, akkor az nemcsak szép, hanem védi is a falfelületet a káros hatásoktól. Léteznek kopás- és dörzsálló, mosható és fertőtleníthető festékek, lég- és páraáteresztő bevonatok. A festék esetén számos trükk és típus létezik, hogy változatossá, egyedivé tegyük otthonunkat, például csíkozással, több szín kombinációjával. Nagy előnye még, hogy kisebb költséggel jár a megvásárlása és a felvitele.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3612418949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása