Hihetetlen, de működik: apró lakberendezési tippek, amik melegséggel árasztják el az otthonát
2018. november 21. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Hihetetlen, de működik: apró lakberendezési tippek, amik melegséggel árasztják el az otthonát

 

Mindegy, hogy mekkora az otthona, hogy mennyire ért a lakberendezéshez, az alábbi apró trükkökkel melegséget árasztó, meghitt hangulatot varázsolhat az otthonába télen is, ráadásul egyik sem terheli meg a pénztárcáját.

  1. Színesítse be az otthonát

Nem véletlenül hívjuk meleg színeknek a sárgát, a narancsot, létezik meleg barna és meleg zöld is, ezektől az embereknek jobb kedvük lesz. Figyeljünk a mértékletességre és az arányokra, de igyekezzünk olyan kiegészítőket szem elég tenni, amik kellemes, szép színe van, és szinte beragyogják a helyiséget.

  1. Ágyazzon be

Ez a legegyszerűbb trükk! Ha reggel beágyaz, máris aktívan indul a nap, ez energiával és elégedettséggel tölti el. Rögtön rendezett lesz a hálószoba, a rendezettség látványa pedig mindig örömöt okoz. Arról nem beszélve, hogy este is sokkal nyugodtabb lesz, ha nem egy feldúlt ágy látványa fogadja.

  1. Vigyen világosságot a szobákba

Napsütéses napokon jobb a kedvünk, mint amikor borongós az idő. A téli időszakban próbáljon minél több természetes fényt vinni a szobákba. A nehéz függönyöket váltsa fel könnyebb darabokkal vagy próbálja ki, milyen, ha egyáltalán nincs függöny az ablakon. Ha a szobák fekvése miatt nem jut be elég természetes fény, szerezzen be olyan lámpákat, amelyek élethűen imitálják a napfényt. A villanykörték cseréje is sokat segíthet a szürkébb hónapokban. 

  1. Tegyen növényeket mindenhova

A növények nyugtató hatással vannak ránk, ha körülvesszük magunkat cserepes növényekkel a szobákban, biztosan jobb kedvünk lesz még a legzordabb napokon is. Vannak olyan növények, amik nem igényelnek sok fényt, mégis pompásan érzik magukat, ezekkel a legsötétebb helyiségeket is feldobhatja.

  1. Vegye körbe magát puha anyagokkal

A puha bevonatú bútorok, a lekerekített sarkok, a selymes párnahuzatok és a meleg takarók időszaka ez, ne aggódjon, ezekből sosem lehet eleget felhalmozni.

  1. Találja meg az otthona illatát

Az illatok fontos szerepet játszanak az otthonunk hangulatában, mert nagy hatással vannak a lakókra. Találja meg, az Ön otthonához melyik illat illik: narancsos, fenyő, tengeri, fahéj? A különböző illóolajok, illatgyertyák jó hatással vannak az idegeinkre, és még a legsötétebb téli estéken is felvidítanak.

galéria megtekintése itt:

Az apartmenttherapy.com cikke nyomán, képek is onnan. Nyitókép: houzz.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8314374245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása