Top 5 kreatív falfestés: népszerű pasztellek, élénk színek
2019. március 11. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Top 5 kreatív falfestés: népszerű pasztellek, élénk színek

A tavasz ideális időszak az otthonunk kifestéséhez. Akár szakembert hív, akár Ön csinálja, egy biztos: Ön dönti el, milyen színek kerüljenek a falakra. Megmutatjuk az 5 legnépszerűbb trendet, amivel egyedivé és izgalmassá teheti az otthonát.

  1. Reflektorfényben a zöld

A zöld szín üdítő és revitalizáló, a természetet is becsempészhetjük az otthonunkban. A zöld árnyalatai az új kezdetet is szimbolizálják, biztonságot sugároznak, és egyensúlyt teremtenek. Ezért érdemes olyan helyiségekbe választani falszínként, ahol a pihenés és az ellazulás a legfontosabb: például a hálószobában vagy a fürdőben.

  1. Ne féljünk az élénk színektől

Lehet, hogy az élénk színkompozíciók átveszik az uralmat a pasztellek felett? Az élénk színeket kétféle módon használhatjuk: lehet dekorációs szerepük, helyiségeket határolhatnak el, funkciókat emelhetnek ki – vagy egész felületen hódítanak. Ilyenkor arra ügyeljünk, hogy a plafon fehér maradjon.

Ha Ön bevállalósabb, válassza a kék mélyebb árnyalatait, a telített zöldet vagy a napsárgát a falakra. Ha inkább a tradíciókat kedveli, a földszínek tónusaival átitatott zöldeket, kékeket és szürkésbarnákat ajánljuk. Ha szeretne némi színt csempészni az otthoni hétköznapokba, a pasztellekből a rózsaszín, kék és sárga való Önnek.

Bármelyik megoldást is választjuk, fontos, hogy az összhatást nézzük! Ha a falak színei merészebbek, a kiegészítők, lakástextilek és bútorok tónusai legyenek visszafogottak – így tartható meg az összhang.

  1. Hangulatos geometria

A geometrikus minták rendkívül népszerűek, a minták lehetőségeinek csak a képzelete szabhat határt. Maszkolószalag segítségével változatos formákat alkothatunk: csíkokat, háromszögeket, négyszögeket, de akár cikkcakk-mintákat is. Ezzel játékot vihetünk az adott térbe, ugyanakkor az egy helyiségben lévő funkciókat is elválaszthatjuk (pl. konyha-nappali). Arra kell csak ügyelni, hogy maradjunk egy színtartományban vagy az egymással harmonizáló színek halmazában.

  1. Játék az asszimetrikus terekkel

Ha a helyiség asszimmetrikus, például egy tetőtérben, bátran emeljük ki élénk színekkel. Főleg a világos és tágas terekben érvényesül jól ez a megoldás.

  1. Az örök kedvencek: földszínek, szürkék és fehérek

A földszínek, a szürkék és a fehér sosem megy ki a divatból, elegáns, kellemes, természetközeli és nyugtató hangulatot teremthetünk, ha ezeket a színeket választjuk.

A fehér kapcsolatot hoz létre a falfelület és az üveg között – épp ezért a helyiségeket optikailag tágítja és magasítja, jó választás, ha pont egy ilyen megoldásra van szüksége.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6914643080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása