12 egyszerű ötlet, hogyan újítsa meg akár ingyenesen az otthonát gyorsan
2020. november 09. írta: Minden, ami lakásfelújítás

12 egyszerű ötlet, hogyan újítsa meg akár ingyenesen az otthonát gyorsan

Változtatna a lakása, szobája berendezésén, hangulatán? Nem kell teljes lakásfelújítást csinálnia ahhoz, hogy egy kis színt vigyen a megszokott szobákba és felfrissítse a lakberendezési stílust otthonában. Néha egy kis változtatás is sokat jelenthet! Összegyűjtöttünk 12 lakberendezési és dekorációs ötletet, amelyekkel könnyen átalakíthatja, feldobhatja az otthonát anélkül, hogy vagyonokat költene rá.

  1. Határozza meg a szoba stílusát, színsémáját

Ha a szobának egységes megjelenést, témát adunk, és pontosan meghatározzuk a lakberendezési stílust, máris eredményt könyvelhetünk el, különösebb dekoráció nélkül is. Egymáshoz illő bútorok, párnák, a képek a falon mind együtt adják meg és hívják elő a kívánt stílust, hangulatot. Legyen a téma kifinomult és visszafogott.

  1. Határozza meg a különböző zónákat és hozzon létre fókuszpontokat.

Egy fókuszpont nélküli szoba mindig kaotikusnak vagy lélektelennek hat. Egy szép szőnyeg leterítése, egy látványos bútor vásárlása vagy áthelyezése, a világítás átszervezése egy új szobarész megvilágítására azonnali eredményt hozhat. Játsszon egy kicsit a bútorokkal és kiegészítőkkel, amíg el nem éri a kívánt eredményt.

  1. Fessen le egy kiemelt falat, falrészt

Egy kiemelt falrész létrehozása egyszerű útja a változtatásnak. Melyik falat válasszuk? Ha nehéz a döntés, akkor legjobb, ha lefest egy nagy papírt a kívánt színnel és egyenként hozzápróbálja a különböző falakhoz. Hagyja ott egy napig és figyelje meg, hogy a fény hatására a szín hogyan befolyásolja a szoba összhatását, hangulatát.

  1. Akasszon képeket a falakra

A szoba stílusának végső kialakításához és az összkép hangolásához olyan képekkel dekoráljon, melyek összhangban vannak a szoba többi lakásdekorációs elemével. Ha csoportosan akasztjuk fel a képeket, ugyanazt a hatást érjük el, mint egy kiemelt fal lefestésével, a figyelmet erre a falrészre irányítjuk. A legjobb bútordarabunk mindig a szobának ezen a részén legyen.

  1. Legyen a padlóburkolat különleges.

Ha megunta a bükk laminált parkettát a hálószobában, egy divatos szőnyeg máris teljesen megváltoztatja a szobáját.

  1. Akasszon a falra egy tükröt.

Akasszon fel egy tükröt a falra, és máris megváltoztatta a kicsi, sötét vagy szűk helyet például a fürdőszobában vagy az előszobában. Még egy nagyobb szoba is világosabbnak, tágasabbnak fog tűnni.

  1. Cserélje le a függönyét.

Semmi sem tűnik olyan fényűzőnek, mint a padlóig érő függöny. Váltsa le az ablakpárkányig érő régi függönyét egy modernebb változatra. Ha a szobában extra színre is szükség van, akkor a függönnyel két legyet üthet egy csapásra és válasszon egy élénk színű, esetleg mintás függönyt.

  1. Válasszon hangsúlyos színű kiegészítőket.

Adjon valami hangsúlyos színt a szobáinak, hogy legyenek feltűnő dolgok a helyiségben. Nem kell sokat költenie, egy váza, párnák a nappaliban, gyertyák, futó az asztalon, hangulatlámpa az ebédlőben, különleges, színes étkészlet és kerámia a konyhában már meghozhatják az eredményt.

  1. Rendszerezze és gondolja át a világítást

Egy szoba megfelelő bevilágítása rendkívül fontos, ettől lesz otthonos, tágasabb. Ha nincsenek asztali lámpái, szerezzen be néhányat. Gondolja át, hogy van-e szüksége olvasólámpára vagy több fényre a munkához, és esetleg szereljen fel fokozatkapcsolókat (dimmer) a nappali ill. pihenő, alvó zónában.

  1. Vigyen egy kis luxust az otthonába

Vigyen egy kis luxust a szobákba: lehet ez egy gazdagon díszített tükör vagy képkeret, egy szokatlan világítás, mint egy dekoratív gyertyatartó vagy egy nagy padlólámpa, vagy egy feltűnően különleges bútor. Ha nem akar sokat költeni új darabokra, érdemes a használtak között szétnézni, rengeteg az online hirdetés.

  1. Dekoráljon falidíszekkel

Akasszon a falra valami szép műtárgyat, kézműves dolgot, falidíszt. A lágy ívű vonalakat a szobában könnyebben befogadja a szemlélő.

  1. Rendezze át a bútorait.

Csak egy kis idő, amit rá kell szánnia, de a bútorok átrendezése a szobában – vagy akár az egész lakásban – nagyon sokat változtat az összképen, anélkül hogy egy fillért is költene.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6916273740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása