Az 5 lakberendezési hiba, ami Önnél is elfordulhat, de könnyen orvosolható
2021. március 18. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Az 5 lakberendezési hiba, ami Önnél is elfordulhat, de könnyen orvosolható

Mi lenne, ha egy lakberendező bemenne az otthonába, és felhívná a figyelmét pár szakmai hibára, amit könnyen orvosolhatna? A következő cikkünk pontosan ezt teszi. Íme, 5 gyakori lakberendezési hiba: nézzen körül Ön is, nem követte-e el ezek valamelyikét? Azt is eláruljuk, hogyan szüntetheti meg a bakikat!

  1. Képek a falon, tervezés nélkül

A faliképek személyessé és egyedivé teszik az otthonunkat, de nem biztos, hogy tervezés nélkül sikerül a legjobb hatást elérnünk. Például egyetlen kép a nagy, üres falon még ronthat is az összképen.

A megoldás: a képeket csoportosítva rendezzük el a falon. Ne féljünk attól, ha a fal nagy részét elfoglalja a kompozíció, hiszen ezzel a helyiséget is tagolhatjuk. Ha csak egyetlen képben gondolkodunk, akkor ne a fal közepére, sokkal inkább egy bútor kiegészítéseként tegyük fel a falra, például egy komód vagy egy polc fölé.

norsu-interiors-collection-pastel-living-room-may-15.jpg

  1. Félelem az élénk színektől

A fehér kétségkívül csodás és megunhatatlan, ám megéri kicsit bátrabbnak lenni a merészebb tónusokkal.

A megoldás: A kinézett élénkebb színekkel ajánlott először kiegészítők formájában barátkozni, majd ha tetszik, akkor következhet egy nagyobb egység, például egy egész fal.

picturepress_00517101.jpg

  1. Mint egy katalógus

Sokszor előfordul, hogy a lakásunk sterillé, személytelenné válik, és inkább a bútorkatalógusok világára hasonlít.

A megoldás: bízzunk magunkban, a stílusunkban és az ízlésünkben. Inspirálódjunk kedvünkre és tervezzük meg az otthonunkat!

picturepress_00441848-836x1013.jpg

  1. Elhanyagolt előszoba

Az előszoba általában mostohagyereknek számít. Pedig a vendégeink ide lépnek be először, és mi is ide érkezünk meg, indulunk el otthonról, ezért fontos, hogy harmonikus benyomást keltsen.

A megoldás: válasszunk a helyiség adottságaihoz megfelelő színt a falra, de figyeljünk arra, hogy mosható festéket válasszunk, mert ez a helyiség talán az otthonok leggyorsabban piszkolódó része. Fontos az átgondolt tárolás is: szerezzünk be kosarakat, a cipőket helyezzük a szekrénybe, és személyenként két kabátnál többet ne tartsunk a fogasokon.

cb2_crossbarwallmntdclothesstndjl16-836x1052.jpg

  1. Lebecsüljük a függönyök erejét

Nem minden otthonba valók a hatalmas, földig érő függönyök és sötétítők, ám ez nem jelenti azt, hogy ne árnyékolhatnánk vagy rejthetnénk el a kíváncsi szemek elől az otthonunkat.

A megoldás: vegyük figyelembe az adott helyiség stílusát, méreteit, és ezeknek megfelelően válasszunk függönyt. De helyette gondolkodhatunk római rolóban vagy redőnyben is.

Ha szeretné a fenti ötletek alapján felújítani otthonát, de a kivitelezéssel kapcsolatban kérdései vannak, forduljon bátran szakembereinkhez >>

A lakaskultura.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6516438136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása