Bámulatos: megújult otthon olcsón és gyorsan! Íme, 5 villámtipp januárra
2022. január 13. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Bámulatos: megújult otthon olcsón és gyorsan! Íme, 5 villámtipp januárra

Adunk néhány tippet ahhoz, hogyan lehet pár zseniális ötlettel felfrissíteni a lakást, nem túl nagy pénzkeretből, napok alatt.

TAPÉTA VAGY FALFESTÉS?

Köztudott, hogy egy tisztasági festés már nemcsak optikailag javít a lakás állapotán, de a komfortérzetünket is nagyban növeli. Akár a klasszikus, fehér falakat választod, akár a szivárvány színeivel variálsz kedvedre, vitathatatlan, hogy gyors és praktikus megoldást jelent a lakás frissítésére. Ha a falfestést egy picit megbolondítanád, tapétából és falmatricákból is helyezhetsz fel akár egy-egy csíkot, kompozíciót, hogy könnyen és gyorsan tedd egyedivé az otthonod.

Jó, ha tudod! A festést, tapétázást megelőzően célszerű a falakat moha- és penészölő készítménnyel előkészíteni, tisztítani, például a Silancolor Cleaner Plus-szal. Ezzel nemcsak biztos alapot adsz a felületeknek, de az egészséged megóvása szempontjából is fontos lehet.

yfzbwqqzay9y2rn7xsd4.jpg

FESD ÁT A CSEMPÉKET!

Bár rövid távú megoldás, az ára ezt mindenképpen kompenzálja. Ha a konyhai vagy fürdőszobai csempéket nincs kapacitásod most lecserélni, egy-két évre áthidaló megoldást nyújthat a csempék festése. Ehhez nincs is másra szükséged, mint egy alapozó-, majd egy zománcfestékre, ragasztócsíkra a festékfoltok ellen, na meg néhány ecsetre. Jó ötlet tehát a csempék átfestése, amit akár te magad is elvégezhetsz, így nemcsak időt és pénzt spórolsz, de még a kreativitásodat is kiélheted!

1_15.jpg

(KÉP FORRÁSA)

JÖHET A LAMINÁLT PADLÓ!

A laminált padlóban az a nagyszerű, hogy nemcsak szép és gyorsan lehet vele dolgozni, hanem az, hogy a régi padlóburkolatot sem feltétlenül kell miatta felszedni. Tény, hogy ebben az esetben az aljzatnak egyenesnek és makulátlanul tisztának kell lennie ahhoz, hogy a laminált parketta hosszú távon jó szolgálatot teljesítsen, de mindenképpen megéri ez a minimális ráfordítás, hogy ezzel a praktikus megoldással felfrissítsd az otthonodat, szinte varázsütésre!

worker-processing-floor-with-laminated-flooring-boards_231208-4211.jpg

SZÍNEZD ÁT A FUGÁKAT!

Tudtad, hogy az elöregedett, színtelen fugákat ma már nem kell kapirgálni ahhoz, hogy új fényben tündököljenek? Ha nem tetszik a színe, vagy csak megkopott a felülete, ragadj tubust – vagy éppen ecsetet – és fesd át magad a csempék közti fuga-felületet! A Fuga Fresca nagyon népszerű a felújítók körében, mert könnyű használni, és az eredmény csodaszép lesz.

8022452037702.jpg

BÚTORMATRICA? SIMA ÜGY!

Ohhh, hát ez a kedvencünk! A fenntarthatóságot és a környezetvédelmet maximálisan szem előtt tartva a lakás dizájnváltására garantáltan menő megoldást nyújt a bútorok fel- vagy átmatricázása! A mai trendeknek megfelelő, 21. századi megoldások köszönőviszonyban sincsenek a ’80-as évekbeli, panellakásokban elkövetett furnér-matricázásokkal, hiszen a fa-hatástól kezdve a geometriai grafikákon át a fémes hatáson keresztül ezek a könnyen beszerezhető bútormatricák a teljesség igénye nélkül elégítik ki az újításra vágyók igényeit.

20110509hazitunde5.jpg

(KÉP FORRÁSA) 

Ha szeretnéd valamelyik trendnek megfelelően felújítani az otthonodat, de tanácsra lenne szükséged, kérdezd szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

 

Ha pedig szeretnéd a felújításodhoz igénybe venni az állami támogatást, kattints ide az online segítségért

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9816777902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása