5 tipp, hogyan használd a teraszodat télen
2022. január 20. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 tipp, hogyan használd a teraszodat télen

A terasz igazi áldás, hiszen nemcsak életterünket növeli, de azonnali pozitív hatást gyakorol ránk. Így a hideg idő beálltával is felmerül a kérdés: Miért ne próbálnánk meg télen is használni a teraszunkat? A skandináv országok adnak erre példát, ahol a szép téli napokon normális, hogy az emberek a teraszon ebédelnek vagy kávéznak. Csak néhány trükköt kell követni!

KÜLTÉRI BÚTOROK

Joggal várjuk el a kültéri bútoroktól, hogy már csak nevéből fakadóan is az év 365 napján alkalmas legyen arra, hogy kompromisszumok nélkül bírják a hideget, a meleget, az esőt, a napsütést és a szelet. A műanyag bútorok erre a célra tökéletesek, hiszen ellenállnak az UV sugárzásnak, valamint a víznek és a párának. A kültéri bútorokhoz kiegészítőként érdemes az időjárásnak hasonlóképpen ellenálló kárpitokat választani, amelyeket a foltok, a hideg és a nedves levegő sem tud elpusztítani. 

5-1.jpg

FŰTSD FEL A TERASZT!

Ahhoz, hogy a téli időszakban is maximálisan élvezzük a terasz komfortját, elengedhetetlen, hogy találjunk egy biztonságos fűtési megoldást. Jó hír, hogy többféle megoldás elérhető már az üzletekben, akár kültéri kályhát, parázslót választasz, akár infravörös fűtőlámpákkal biztosítanád a komfortot adó meleget.

8-1.jpg

PUHA TAKARÓK

Nemcsak a szívünket, de a testünket is melengetik a puha takarók és párnák, amit gyakorlatilag korlátlan mennyiségben halmozhatunk a kültéri bútorokon. Az ülőfelület – vagyis a tomporunk melegen tartására a szintetikus szőrmék nemcsak az Insta-fotókon mutatnak jól, de a valóságban is végtelenül hasznosak, használat után viszont érdemes őket bevinni a hidegről, hogy a lakótérben felmelegedve majd ismét finom, puha, meleg érzést nyújthassanak.

3-1.jpg

FÉNYEK

A téli terasz kötelező elemei a fényfüzérek, a napelemmel töltődő fénygömbök, a gyertyák és a lámpások. A lehetőségek tárháza kifogyhatatlan! 

2-2.jpg

DEKORÁCIÓ

A téli terasz úgy szép, ha a zöldnövények is teret kapnak. A balkonládákat ilyenkor nyugodtan töltsd fel az évszaknak megfelelő dekornövényekkel: jöhetnek a bukszusok, a rőzseágak, a tobozok, a dísztökök és az örökzöld fenyőágak!

Ha a teraszod már nemcsak dekorációra, hanem felújításra is szorul, de tanácsra lenne szükséged, kérdezd szaktanácsadóinkat a honlapunkon.

Ha pedig szeretnéd a felújításhoz igénybe venni az állami támogatást, kattints ide az online segítségért

(Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7416779038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása