Itt a trükk, amitől egy apró fürdőszoba nem csak meseszép lesz, de még nagyobbnak is tűnik
2022. január 24. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Itt a trükk, amitől egy apró fürdőszoba nem csak meseszép lesz, de még nagyobbnak is tűnik

Kicsi a fürdőszobátok otthon, és nagyobbat szeretnétek? Van egy trükk, amivel tágasabbnak fog tűnni a tér, ráadásul még igazán trendi is lesz a helyiség. Mutatjuk is…

Kicsi vagy nagy? Nagy vagy kicsi? Milyen csempét, burkolatot használjunk apróbb fürdőszobákba, hogy nagyobbnak tűnjön a tér? A megoldás lehet, hogy a kettő között van…?

Ha kicsi a csempe, túl sok lesz a fuga

Azzal nem okozunk meglepetést, mikor azt mondjuk, hogy egy teret úgy tágíthatunk legegyszerűbben, ha játszunk a falakra kerülő színekkel, csempékkel. Elsőre jó ötletnek tűnhet, ha sok apró burkolóelemet használunk. Igen ám, de ettől nem csak a tér nő meg, hanem a csempék közötti fugahelyek is, amitől meglehetősen orvosi rendelős hatást keltene a fürdőszobánk. Akkor hát használjunk nagy lapokat? 

great-ideas-for-tiny-bathrooms-4057772-hero-a116646d76fd4addaa5a9649571ad322.jpg

Ha nagy a lap, kicsinek tűnhet a fürdő

A nagy lapokkal meg az a baj, hogy egyszerűen nem mutatnak jól a kisebb terekben. Persze az jó dolog, hogy az a pár lap, ami elfér egy 4-5 négyzetméteres fürdőben, hamar felszórható a falra, de a végeredmény akkor is lehangoló lesz. Mit tehetünk akkor hát…?

Közepes méretű lapok teszik naggyá a kis fürdőket

Egy 20-szor 20-as csempével és egy 30-szor 30-as padlóval játszva fantasztikus dolgokat vihetünk végbe a fürdőszobánkban. Ha ehhez még ügyesen választjuk meg a színeket, a mintázatot, nem beszélve a bútorokról, akkor már kész is a varázslat.

Tárolók a falban

tarolo-falban_2.JPG

A fotók forrása: https://www.thespruce.com/

Ha nem ragaszkodunk az esti pihentető fürdőhöz, akkor egy kisebb kád helyett érdemes egy nagyobb zuhanyzóban gondolkodni. Elfoglalt helyben talán ugyanott leszünk, kényelemben viszont eggyel magasabb szinten. 

És hogy a zuhanyzónkban még több hely maradjon, érdemes a falba kisebb, beépített tárolókat kialakítani, amelyben elférnek a fürdéshez használt eszközök, samponok, tusfürdők. 

Amire nincs szükség, azt vigyük ki

Amerikában nagy divatja van annak, hogy a mosógép a pincébe vagy éppen a konyhába kerül. Ezzel ugyanis rengeteg helyet spórolhatunk meg a fürdőszobában.

Ha pedig a szennyeseket is máshol gyűjtjük, a ruhát sem a fürdőben szárítjuk, akkor egy alig 4 négyzetméteres fürdőszoba is óriásinak fog tűnni.

Ha fürdőszobába kerestek kiváló minőségű anyagokat, akkor mindenképpen kérjetek részletes és mindenféle elkötelezettségtől mentes ajánlatot a linkre kattintva.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1016779098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása