5 zseniális trükk, amitől a legapróbb konyhák is egészen tágasnak fognak tűnni
2022. január 31. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 zseniális trükk, amitől a legapróbb konyhák is egészen tágasnak fognak tűnni

Nemcsak a világegyetem tágul, hanem a konyhátok is! Hoztunk 5 zseniális megoldást, amivel könnyedén tágíthatjátok a konyhátok terét. 

Mindannyian egy tágas konyháról álmodozunk, égig érő mennyezettel és rengeteg természetes fénnyel, ami a hatalmas ablakokon keresztül árasztja el a helyiséget. A valóságban azonban a legtöbbünknek az álomkonyhánál jóval kisebb helyiséggel kell beérnünk. Szerencsére léteznek olyan fantasztikus kis trükkök, amelyekkel képesek vagyunk a teret kitágítani. Még ha nem is fizikailag…

Segítség az égből 

kep01.jpg

Egy apróbb konyhában a leginkább akkor tudunk spórolni a hellyel, ha a megszokottnál kevesebb szekrényt állítunk a falnak. A mennyezetre rögzített rudak segítségével rengeteg tárolóhelyet takaríthatunk meg. A rézcsőből készült polcok vagy a sárgaréz rúd rendkívül elegánsan néz ki, és ideális bögrék és edények tárolására.

A konyhai szőnyegek divatját éljük 

kep07.jpg

Sokat dobhat egy átlagos konyhán, ha a közepébe szőnyeget helyezünk. A megfelelő mintázatú darab ráadásul tágasabbá teheti a teret. Fontos, hogy a konyhai szőnyeg kellően strapabíró legyen. 

Üvegajtót minden konyhába 

kep09.jpg

Egy magas üvegajtó egy jóval nagyobb tér illúzióját kelti. Gondoljunk csak az amerikai konyhákra, amelyek többsége egészen apró, mégis hatalmasnak érzékeljük, hiszen egybe van kötve a nappalival. Egy falakkal leválasztott konyhán azonban segíteni tud egy óriási üvegajtó. 

Szekrények ajtók nélkül 

kep13.jpg

Szintén sokat adhat hozzá a tágas tér illúziójához, ha tányérjainkat, evőeszközeinket nem elzárva tartjuk, hanem polcokon, vagy ajtó nélküli szekrényekben. Ezzel lényegében a konyha tere egészen a falig tágul. 

Fesd ki a mennyezetet is! 

kep16.jpg

Ha magasfényű festéket használtok a konyhában, akkor érdemes a mennyezetet is kifesteni, hisz így a tükröződő hatás miatt a helyiség belső tere érzésre megnövekszik. 

(Képek forrása)

Ha már van ötleted, sőt, kész terved, hogyan újítsd fel a konyhád, akkor a felújításához szükséges segédanyagokról kérj részletes árajánlatot a linken!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3816779146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jánosné Vass 2023.08.21. 09:48:34

Nagyon szép és ötletes jól néz ki elfogadnam ❤️ gratulálok én is tervezem a konyha festését
süti beállítások módosítása